NM Melges 24 2010

Storseier til STORM

Storseier til STORM

Norgesmestere i Melges 24 er STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM.

Publisert Sist oppdatert

Det ble stor seier til STORM CAPITAL SAIL RACING TEAM i Haugesund helgen. Sammen med Henning Astrup, Stian Briseid, Sivert Denneche og Taja Zaikova, mestret Peder Jahre forholdene overlegent.

Med serien 3-1-1-1-2-7-3-3-2 vant laget med 12 poeng foran Peder Nergaards BLOW-lag.

Melgesklubbens Arne David-Andersen kommenterer mesterksap i en epost på følgende måte:

– Det ble et fantastisk NM, så eventuell kritikk som er fanget opp er faktisk svært lite berettiget. Det var sol, alle typer vind, alle type forhold; Strøm, landeffekter og vindvrid. Slik det skal være på under et NM.

– Øynene ut av båten, nervene på plass og god taktisk/strategisk styrke var helt sentralt, skriver han.

Her er Melgesklubbens analyse av mesterskapet:

GULL: Gullet var nesten sikret for STORM før søndagens seiling ettersom det var 2 stryk i spill for første gang på lenge. De kunne sannsynligvis blitt på land eller ikke seilt de to siste om det hadde blitt tre løp. De viser at det nivået de nå seiler på er noen hakk opp fra de lag som ikke har kapasitet til å seile Volvo Cup og at 8. plassen i VM langt fra var noen tilfeldighet. De tok dermed sitt tredje gull og nærmer seg vel fort toppen på adelskalenderen, samt at de tar en solid ledelse i Musto Melges Cup.

SØLV: BLOW fikk et mindre godt løp med en 8. i søndagens første, men seilte svært godt i siste og sikret seg sølvet med et poeng til DOLLY. Klassen er svært fornøyd med at BLOW lykkes, et lag som har satset mye, og kontinuerlig seilt det de kan i Norge. Nå drar de hjem med et smil om munnen og skal pakke opp UKAUKA båten som de kjøpte i Tallinn. Vi har dermed en gullbåt i Norge, en sølvmedalje og en bronsemedalje fra VM. Skyhøyt nivå med andre ord.

BRONSE: DOLLY kommer inn som et wildcard og seiler fantastisk bra, det er lagets første medalje, selv om de gjennom årene har vist at dette ikke er tilfeldig. De blir først av Old School - båter som har hengt med siden klassen ble etablert og som alltid hevder seg.

Resultater NM Melges 24 2010: