First Securities NOK lagcup

Girlpower gjorde susen!

Girlpower gjorde susen!

Fire jenter fra KNS gjorde rent bord i utfordrende lagcup på Nesodden.

Ragna Agerup, Line Flem Høst, Maia Agerup og Anne Sophie Tjøm fra KNS kunne ingen gjøre rangen stridig under First Securities NOK lagcup som ble arrangert av Nesodden og Bundefjorden Seilforening i fellesskap. 20 lag deltok og til tross for utfordrende forhold, ble hele programmet med 68 «flighter» gjennomført.

VARIERENDE. Vinden gjorde det utfordrende – ikke fordi det var for mye av den, men fordi det var lite og varierende.

– Spesielt på lørdag var det vanskelig med mange byger og svært variabel vind som stadig skiftet retning. I dag, søndag, måtte vi vente lenge, men heldigvis kom sønnavinden til slutt og ga oss en flott avslutning med verdige vinnere, sier Alf Magne Andersen til SEILmagasinet.

Han berømmer bøyemannskapene, som virkelig fikk dratt dreggtau til bøyer som stadig måtte skifte posisjon.

FLOTT SEILING. Han berømmer også seilerne som viste mye flott seiling. Etter at Norsk Optimistjolleklubb valgte å gi avkall på NM-statusen og lot 11- og 12-åringene få delta, er det blitt virkelig fart i lagseilas i Optimist-klassen igjen.

–Jeg må si jeg ble veldig imponert over mange av de yngste seilerne som ikke bare viste flott båthåndtering, men også stor forståelse for lagseilingens spesielle utfordringer, taktikk og strategi, sier Andersen.

ALLE FIKK SEILT. Lørdag ble de 20 lagene inndelt i fire grupper med fem lag i hver – og i hver gruppe ble de seilt full Round Robin – det vil si at alle lagene fikk møtt hverandre en gang. De to beste lagene gikk videre til gullfinale søndag, de tre andre til sølvfinale. Etter en lang dags venting – ikke før ved 1430-tiden kom sønnavinden – fikk man til slutt kåret vinnerne, som ble de fire jentene fra KNS.

De slo Tønsberg1 med Astrid Gran Luner, Olav Gran Luner, Martin Jansen og Håvard Aker i finalen, mens Vestfjordens 1, som var det toppseedete laget, endte på 3. plass. På laget fra Vestfjorden seilte Ulrik Backe, Vincent S. Wahl, Peder Møyner-Lund og Einar S. Wahl.

SØSKENPAR. – Det morsomme var at det var søskenpar på alle de tre vinnerlagene, så det var åpenbart vinneroppskriften, sier Alf Magne Andersen.

NOKs lagcup er imidlertid ikke renspikket seileralvor. Cupen har en høy sosial profil, og det blir tildelt premier til de mest oppfinnsome lagene hva kostymer og utkledning angår. Marianne Andersen forteller:

ROSASEILERE. – En del av lagene hadde tatt dette på alvor og vi fikk møte både Askermafian som var Asker 1, Rosaseilerne fra Bærum 2 og Smurfene fra OAS 1. Alle seilerne fikk deltagerpremier og kreativiteten ble også premiert. De tre beste lagene fikk medaljer fra NOK og vandrepokalen gikk til jentene fra KNS; Girlpower!

Under ventetiden på land i påvente av vinden, fikk seilerne god anledning til å være sammen, og det ble arrangert ulike aktiviteter for å korte ned tiden.

– Jeg hadde inntrykk av at både seilere og foreldre koste seg, sier Alf Magne Andersen.

Du finner resultater her.

GODT SAMARBEID. Hvor lagcupen skal gå til neste år, er ikke bestemt ennå.

– Det er et utrolig morsomt, men krevende arrangement å gjennomføre. Vi hadde et samarbeid med Bundefjorden Seilforening som kjørte den ene banen for oss, og dette fungerte veldig bra. Jeg vil derfor oppfordre andre foreninger til å søke tilsvarende samarbeid, spesielt foreninger som synes at de er litt for små til å påta seg et så stort arrangement. Finn en partner, oppfordrer Andersen.