Les Voiles de St. Tropez

Klassisk trebåt-treff i St. Tropez

Klassisk trebåt-treff i St. Tropez

Nærmere 300 båter er nå samlet til det ukelange klassiske båtarrangementet Les Voiles de St. Tropez.

Det begynte for 26 år siden med trebåtarrangementet La Nioulargue som etter hvert vokste seg stort og populært. Nå er Rolex kommet inn som sponsor, og i år går arrangementet i St. Tropez i Middelhavet. Det startet i dag.

STORE OG HISTORISKE. Og dette er et arrangement der en rekke store, klassiske og mange av dem også historiske båter er med på å sette sitt preg. Og det er ikke noen få båter med; i klassen for båter over 16 meters lengde deltar 50 båter.

NORSK OPPRINNELSE. Og under klassen for flaggskipene er det mange flere – også norskkonstruerte. På deltagerlisten finnes for eksempel 13,60 m lange BONAFIDE bygd hos Anker & Jensen og tegnet av Johan Anker. Bjarne Aas har tegnet 8-meteren ANNE SOPHIE, 6-meteren CLYMENE II, 10,20 m lange MARGUERITE som står på deltagerlisten.

EGEN KLASSE. De minste båtene som er med, er litt mindre enn den nedre grensen som er sattt, men de er til gjengjeld blitt arrangementets «maskotter». Det dreier seg om Tofinou 9,5-klassen – en nyere båttype med klassisk look – som også er aktuell i Norge. 15 stykker er det av dem. Det er også med to Toufinou 12.

NYE OGSÅ. Det er også med en lang rekke moderne båter som konkurrerer i klasser etter IRC-regelen, og også her er det både store og berømte båter,

Du finner deltagerliste og mer om regattaen her.