NM Match 2010

En plass ledig i NM

En plass ledig i NM

På lørdag starter NM i match. Ni lag er klare – det er plass til ti...

Publisert Sist oppdatert

Til helgen arrangerer KNS NM i match. Mesterskapet seiles på Oslobanen lørdag og søndag. Første start er klokken ti på lørdag.

– Vi er veldig glade for at vi for første gang på flere år har klart å samle nok norske lag til å få stevnet godkjent som nasjonalt mesterskap fra ISAF. Det betyr i praksis at i tillegg til å kåre en norgesmester, vil stevnet også være gjeldende på ISAFs match racing-ranking som et «grade 3»-stevne, sier Karl Kjørstad, match-ansvarlig hos KNS, til SEILmagasinet.

– Tidligere år har vi vært nødt til å åpne stevne for utenlandske lag for få til dette. Det er imidlertid veldig hyggelig og inspirerende med utenlandske lag, da disse utvilsomt hever nivået på stevnet, men et av våre mål har jo vært å etablere nok norske matchlag slik at vi fritt kan velge om vi vil åpne mesterskapet eller ikke.

MOTIVASJON. – NM er en viktig motivasjon for nye matchlag og vi får heller bruke Aker Brygge Match og Moss Raymarine Match, som begge er internasjonale stevner, til å invitere våre utenlandske venner, fortsetter han.

– Det var i utgangspunktet invitert ti lag til NM, men et lag måtte dessverre melde frafall, og reservelagene hadde ikke mulighet til å stille. Det betyr at vi har en ledig plass, og hvis noen er interessert i denne plassen kan de ta kontakt med meg (karl@kns.no, red. anm.). Vi kommer mest sannsynlig til å dele inn i to grupper da det ser ut til å bli meget lette forhold, men dette blir ikke endelig avgjort før fredag ettermiddag.

Ifølge Kjørstad venter norgesmester fra 2009, Petter Mørland Pedersen, på en operasjon i kneet og det kan se ut til at eneste muligheten for dette er på førstkommende fredag. Det betyr i så fall at bronsevinner og bror, Bjørn Mørland Pedersen tar over som skipper på laget.

OPERASJON. – Petter Mørland Pedersen og Lars Hannisdal, sølvvinner fra 2009, har vist seg å være meget jevne i tidligere stevner, så dette må sies å være til fordel for Lars Hannisdal som i de siste stevnene har måttet se seg slått av Petter. Geir Victor Svendsen har ikke seil match siden NM 2008 der han vant, men jeg er overbevist på at det tar mer enn to år for dette laget å ruste vekk, så de som undervurderer disse guttene tror jeg gjør en stor tabbe, mener Kjørstad.

– Lise Birgitte Fredriksen og Martin Mehus er blant lagene som har trent mest og best denne sesongen, så jeg blir ikke overrasket hvis disse skulle blande seg inn i kampen om medalje. Det er med andre ord ingen soleklare favoritter.

– Pia Glæserud som har tatt over roret etter at Anne Marit Hansen skadet kneet på siste trening. Hun har flere ganger vist at hun matcher de andre lagene både når det gjelder båtfart og boathandling.

SPENNENDE. – Det samme gjelder Siri Kamfjord, Aleksander Wang-Hansen og Christoffer Solgaard Jacobsen, så det blir veldig spennende å se hva disse lagene kan få til, tross lite matchtrening.

– Vi er veldig lei oss for at vår faste base Herbern Restaurant ikke lenger er tilgjengelig, men vi kommer til å lage en liten base med regattakontor utenfor havnekontoret på Herbern. Det kommer også til å være mulighet for publikum å komme seg ut på banen, avslutter match-sjef Karl Kjørstad.

Lag NM Match 2010. (plassering ISAF-ranking i parentes)

Petter Mørland Pedersen (100) Pål Tønneson, Anders Lofterød, Didrik Godaker, Petter Hessen.

Lars Hannisdal (135) Olaf Halvorsen, Johan Karlsson, Andreas Hannisdal, Ulrik Rafn

Martin Mehus (336) Halvor Friisk, Stian Pettersen, Christian Hasle, Per Christian Sanved.

Lise Birgitte Fredriksen (680) Hanne Gulbrandsen, Ingvild Johanne Hanevold, Sunniva Syrrist, Camilla Scheby Kuhlman.

Geir Victor Svendsen (806) Petrus Eide, Lennart Olrik, Jan Petter Gamborg, Dag Andersen.

Christoffer Solgaard Jacobsen (1349) Knut Hodneland, Morten Røysland, Ricard Karlsen, Sebastian Wang-Hansen.

Siri Kamfjord (Ikke ranket) Benedicte Heide, Fredrikke Lund, Ingvild Udenes, Mari Sveen, Trine Wik.

Pia Glæserud (Ikke ranket)

Aleksander Wang-Hansen (Ikke ranket). Ragnvald Kjuus,