Seilmakeren Doublehanded starter 25. mai 2011

Uke-system vant over pinsesystem

Uke-system vant over pinsesystem

Seilmakeren Doublehanded 2011 starter 25. mai. Dermedhar regattaen innfunnet sin plass i Hordaland Seilkrets’ ukesystem.

Vestlandets store shorthandedseilas, Seilmakeren Doublehanded, har siden starten fulgt pinsen. Onsdag før pinsehelgen har vært fast start-takst, men til neste år blir det annerledes.

SEN PINSE. – Pinsen kommer ekstremt sent i år, og skulle vi fulgt prinsippet vårt, skulle regattaen startet 8. juni. Problemet var imidlertid at da ville den kollidere med Bergens Seilforenings Stord Rundt, en av de øvrige store regattaene i området, sier Finn Espeseth i Askøy Seilforening, som arrangerer Seilmakeren Doublehanded.

Datoene for Stord Rundt – og de fleste andre regattaene på terminlisten til Hordaland Seilkrets – følger ukenumrene, og derfor har man besluttet at også Seilmakeren Doublehanded skal gjøre dette.

START 25. MAI. Det betyr at Seilmakeren Doublehanded i 2011 vil starte 25. mai, og at også de fremtidige utgavene av regattaen, vil gå omtrent på denne tiden.

PÅMELDING 3. JANUAR 2011. Påmeldingen til regattaen vil starte 3. januar 2011 her på regattasiden til Seilmakeren Doublehanded, og som allerede publisert vil regattaen til neste år gå nordover til Florø. Og skal vi tolke kommentarene til denne beslutningen korrekt, er dette blitt tatt vel i mot av seilerne.

Les mer om Seilmakeren Doublehandeds nye løp og regattaen generelt.

Askøy Seilforening håper at deltagerantallet igjen vil bli tresifret i 2011.