Vellykket tuneup i Sandefjord

Vellykket tuneup i Sandefjord

Tuneup til vinterserien for RC Laser og IOM Sandefjord, som starter søndag 7. november, ble en suksess. Seilere fra flere andre foreninger; fra Tønsberg, Horten og Asker kom alle for å prøve seg i IOM og RC Laser.

Publisert Sist oppdatert

Både i IOM-klassen og RC Laser var det mulig å prøve seg med i lånte båter, og det var interesse for begge klasser.

STORSALG For RC Laser medførte arrangementet at leverandøren solgte unna det meste av varebeholdningen og har satt opp venteliste for båt levert i desember.

Det blir spennende å se hvilken utvikling denne morsomme båtklassen, som nå har 21 båter registrert i Norge, vil få.

FLERE IOM-SEILERE? IOM er allerede godt etablert i Norge, og responsen i helgen viser at det er et potensiale for flere nye seilere i klassen.

UTFYLLER HVERANDRE. – Samarbeidet mellom IOM og RC Laser er veldig interessant. Mange seilere gjør arrangementene attraktive, og det gjør ingenting at det blir litt trangt på brygga! Klassene utfyller hverandre og vil tiltrekke seg ulike kategorier seilere, mener Jon Anders Quamme som er styremedlem i Sandefjord Seilforening og som mange kjenner igjen fra Laser-seiling.

– IOM er en mer teknisk avansert og et dyrere alternativ. Klassen utfordrer i større grad rigg- og seiltrim med de mulighetene som ligger i det, mens RC Laser er, som storebror Laser, enkel og standardisert og passer best for de som bare ønsker å seile, forteller Quamme.

Du kan lese mer på hjemmesidene til Sandefjord Seilforening.