Watski Skagerrak TwoStar 2011

Watski-påmeldingen åpner kl 12:00

Watski-påmeldingen åpner kl 12:00

Klokka 12:00 i dag 1. desember åpner påmeldingen til Watski Skagerrak TwoStar 2011.

Publisert Sist oppdatert

Norges største shorthandedregatta, Watski Skagerrak TwoStar, åpner påmeldingsslusene for 8. gang, og denne gangen er den store nyheten og forbedringen at båtene ved hjelp av AIS-tracking vil kunne følges av sitt store publikum stort sett gjennom hele seilasen. Det vil derfor være et krav til alle båtene som skal krysse Skagerrak at de skal ha AIS-transponder om bord.

AIS-TRACKING. – Vi er klar over at ikke alle deltagere per i dag har dette utstyret, men samtidig ser vi at tracking med AIS er den eneste farbare veien for en regatta som dette. Og tracking – det er en viktig del av denne regattaen, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening, som arrangerer regattaen og har gjort det siden starten i 2004.

Han understreker også at den generelle sikkerheten i seilasen vil bli betydelig økt ved at alle har AIS om bord.

LEIE ELLER KJØPE. For at ikke terskelen skal bli for høy vil de som ikke har AIS få et tilbud om å leie tilfredstillende utstyr for kr 500 av det svenske firmaet True Heading – eller kjøpe AIS-transponder med ditto tilbehør for kr 5300.

– Det er en sterkt rabattert tilbud som vi i Watski kan gi takket være sponsing og hjelp fra True Heading og SEILmagasinet, sier Helge Mørck i Watski AS.

NY HAVN I SVERIGE. Løpet i Watski Skagerrak TwoStar 2011 vil stort sett følge sin tradisjonelle rute. 1. etappe går fra Hankø til Arendal, der det blir fire timer pitstop. Derifra setter båtene ut over Skagerrak med kurs for svenskekysten, men til hvilken havn er ikke bestemt ennå. Marstrand er i år uaktuelt, så arrangøren leter etter et sted som kan ta imot 150 båter på svensk midtsommerafton.

Etter 4 timer pitstop på foreløpig ukjent sted vil 3. etappe ende opp i Hankø igjen. Litt avhengig av hvilken svensk havn som blir valgt, kan 3. etappe få en ekstra sløyfe for at løpets lengde skal bibeholdes.

START TIDLIG MORGEN. Nytt for 2011 er at arrangementet vil bli litt mer kompakt. I stedet for å starte onsdag kveld (22. juni), vil alle startene bli lagt tidlig torsdag morgen (23. juni). Onsdagen vil gå med til registrering og sikkerhetskontroller.

KYSTSEILAS. Den siste store nyheten i 2011 er at også seilere med mindre båter og seilere som synes Watski Skagerrak TwoStar i sin helhet blir vel tøff, vil få sitt eget tilbud: Watski 2Star Kystseilas. Det blir en fullverdig regatta over to etapper med tracking (GSM) og det hele som går turretur Hankø–Arendal.

Les mer om Watski 2Star Kystseilas.

Påmelding til begge løpene starter i dag kl 12:00.