SEILmagasinet Shorthandedranking

10 regattaer rankingtellende – foreløpig

10 regattaer rankingtellende – foreløpig

10 regattaer er så langt kommet inn på listen over tellende regattaer i SEILmagasinet Shorthandedranking. Foreløpig…

Slik det ser ut i dag, ser det ut til at de første rankingpoengene i SEILmagasinet Shorthandedranking vil bli kapret i Trondheim. 6. mai starter Trondhjem Shorthanded Vår, som i år blir en styrkeprøve med nattseilas på ca. 120 nautiske mil. Og nettopp på grunn av den økte lengden, er regattaens vekttall økt fra 0,5 til 0,75.

OSLOFJORDEN RUNDT. Weekenden etter er det seilerne i Oslofjorden som skal lufte møllkulene ut av seilene i Asker Seilforenings Oslofjorden Rundt. Dette er en todelt regatta der sammenlagtresultatet for de to enkeltseilasene er poenggivende. Fredag 13. mai starter det med kvelds- og nattseilas, hvoretter det lørdag blir en dagsseilas. For å få poeng må man delta i begge seilasene.

Også dette arrangementet har fått hevet sitt vekttall fra 0,50 til 0,75. Bakgrunnen er at at alle de store shorthanded-arrangementene på grunn av sen pinse er klemt sammen i juni, og at det derfor er ønskelig med et større arrangement også i mai.

FLERE VIL KOMME. Foreløpig teller rankinglisten 10 regattaer, men det vil komme flere før det settes punktum. Seilforeninger som arrangerer shorthandedregattaer kan søke frem til 15. april om å få tellende arrangementer.

Se liste over tellende rankingregattaer og rankingregler.

Sesongen avsluttes – i alle fall slik det ser ut i dag – i Bergen med Bergens Seilforenings singlehandedregatta, som ble innstiftet i 2010. Den slo svært godt an, og i 2011 venter foreningen over 50 seilere som vil håndtere båten sin alene.

SEILmagasinet Shorthandedranking oppdateres kontinuerlig etter hvert tellende shorthanded-arrangement, og seilerne har med seg poengene fra de fire siste årene. I tillegg kåres Årets Shorthandedseiler hvert år, og i denne kåringen er det kun inneværende års resultater som regnes med, og hver enkelt seiler får poeng for sine fire beste resultater det året.

Se gjeldende rankingliste.

Tildigere er disse blitt Årets Shorthandedseilere:

2010: Simen Løvgren, Asker – Anne Heldal, Røyken

2009: Lars Petter Karlsen, Fredrikstad – Kristin Songe-Møller, Sandefjord

2008: Simen Løvgren, Asker - Kristin Songe-Møller, Sandefjord

2007: Tor Hove, Bærum - Rannveig Strømsnes, Bergen