Key West 2011

Holder 6. plassen

Holder 6. plassen

Det ble gjennomført ett race i Key West i dag. FULL MEDAL JACKET ble fire.

Publisert Sist oppdatert

Dagens ene seilas for Melges 24 under Key West 2011 endte med en 4. plass for FMJ. Peer Moberg & Co i MOONSON seilte inn til en 8. plass og ligger dermed som nummer 10 etter fem seilaser.

Rapport fra FULL MEDAL JACKET:

Dag tre ble veldig lik gårsdagen der lite vind fikk råde og utfordret seilerne til det maksimale. Team FULL MEDAL JACKET (FMJ) gjorde nok en fin første kryss og denne gang holdt de posisjonen inn til en flott 4. plass. Det ble bare ett race grunnet at vinden gikk ned.

På første topp-merke kjempet de nok en gang om å runde topp-3 og i den kampen var de litt for nærme det kanadiske laget og valgte å gjennomføre en straff (360). Dette kostet dem 4-5 plasser og på offset merket rundet de som 8. lag. Etter dette seilte Eivind Melleby og hans lag smart og raskt og plukket båt for båt. Inn mot mål kjempet de om 3.plassen mot BluMoon og denne tapte de med noen få meter. Uka Uka (ITA) vant etter en god start i le og god fart gjennom vannet.

Forholdene er vanskelige. Lite vind, gammel sjø, motorbåt bølger og det at det er svært vanskelig å se vinden på vannet, gjør sitt til at dette mesterskapet frem til nå har gitt det norske laget mange gode utfordringer. Uansett slutt-resultat på fredag så er dette eventet en meget god treningsøkt på hva som vil møte FMJ under VM i Corpus Christi i mai. Hvis det nå kommer litt mere vind på siste dag, så har dette oppholdet vært optimalt i forhold til tuning av mannskap, rigg og seil.

Kristian Ruth har kommet godt inn i laget som taktikker og tilfører mye god energi. I dag startet FMJ meget godt og dette var Kristian svært fornøyd med samt det at «speed» er tilbake. Kristian synes at det er mange likheter mellom Melges 24 og Laser-seiling som gir ham god trening. Blant annet dette med å finne ett spor og kjempe om dette samt «approach» topp-merke. Dette er spennende, mener den unge OL-satsende Laser seileren fra Asker.

Mesterskapet fortsetter i morgen med planlagte to race og da i litt mere vind.

Du finner resultater her.