Tilbyr kompetanseheving for regattaseilere

VM H-båt Larvik 2010

Går til «klinikken» for å bli bedre

Trond Kristensen og hans TEAM AIMING FIRST bruker spesialister for å nå høyest mulig på resultatlistene.

Publisert Sist oppdatert

Trond Kristensen eier av TEAM AIMING FIRST, en (T-34), har gjennom vinteren arbeidet for å sikre et stabilt lag for 2011-sesongen, der EM i ORCi på Hankø er det viktigste målet, heter det i en pressemelding SEILmagasinet har mottatt.

Det er ingen stor nyhet at et lag satser seriøst mot et eller flere mesterskap, men det som gjør pressemeldingen interessant er at Kristensen og hans lag benytter seg av et kompetansesenter i Sverige, med navn VMG Clinic AB, for å gjøre dem best mulig rustet for sesongen 2011. Som for TEAM AIMING FIRST betyr blant annet EM i ORCi.

VMG Clinic AB er ikke helt svensk, da en av grunnleggerne heter Ole Petter Pollen. Og helt «klinikk» er det heller ikke, da VMG Clinic også står for salget av (T-34) i Sverige. Pollen skriver følgende i en epost til SEILmagasinet:

– Thomas Moss og jeg selv har startet dette i Sverige. Vi vil sammen dele vår kunnskap til de som vil ta i mot. Det er synd og kaste de gamle oppsparte arkiver med kunnskap om taktikk og strategi, båtfart og trim of så videre. Nå er for så vidt ikke dette noe nytt for oss – vi har nok alltid vært involvert i prosjekter der vi har blitt bedt om å bidra med kompetanseheving, skriver Pollen.

– For øyeblikket arbeider for eksempel Thomas med juniorene i GKSS. Litt lenger frem skal vi i gang med det nye laget til TEAM AIMING FIRST. Jeg arbeider denne vinteren og våren med opplæring av flere lag med Maxsea analyser.

– Det spennende er at vi nå samler noen av våre gamle kollegaer som Johan Barne, Anna Karin Öjerskog og andre ressurspersoner med sine fagfelt. Disse er selvstendige, men via vår plattform blir det lettere å integrere alle gode riktige krefter i samme prosjekt, avslutter han.