Sen juli for APL Race Week i Arendal 2011

Sen juli for APL Race Week i Arendal 2011

28.–31. juli er dagene for APL Race Week i Arendal – den femtende i rekken der seilasene vil foregå både på Byfjorden i Arendal og ute på havet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de 14 tidligere årene har Arendals Seilforening, med APL som sponsor i ryggen, arrangert både NC, NM, NoM, EM og VM i forskjellige klasser. I år inkluderer APL Race Week NM for BB11 og NM for Soling hvor regattaen i tillegg inngår i "Scandinavian Gold Cup" sammen med de nasjonale mesterskapene i Danmark og Sverige, samt NC for brettklassene Formula og RS:X. 

I tillegg kommer også tradisjonsrike Torungen Cup hvor det seiles i flere klasser. For å stimulere ungdom mellom 15 og 23 år og damer til å stille i egne «ungdoms- eller damebåter» vil det være premiering til beste rene ungdoms- og damebåt i alle klasser.

SØRLANDSMESTERSKAP. – Nytt i år er samarbeidet Arendals Seilforening har inngått med arrangørene av Sørlandets svar på Færderseilasen, Flødeseilasen, noe som gjør at vi i tillegg til de tradisjonelle LYS-klassene også vil ha egne klasser for tur- og familieseilere og for første gang på flere år vil det bli kåret sørlandsmestere i LYS. Dette gjør at vi håper flere sørlandsseilere, tilreisende men også feriegjester, ønsker å delta i årets APL Race Week Arendal og sommerens seilfest i Arendal sentrum, skriver Arendal Seilforening på sine hjemmesider.

Arrangementet vil tradisjonen tro ha base i Arendal sentrum med båtene liggende fortøyd i Arendals flotte gjestehavn. Her vil seilere, sponsorer, funksjonærer og supportere samles til «aftersail», mat og sosial hygge.

NC for brettklassene Formula og RS:X vil ha landbase på Hove, der det er kort avstand til baneområdet utenfor Tromøya.

Jazz- og blues-festivalen, Canal Street, som også arrangeres for 15. gang i år, arrangeres i samme periode – i Arendal.