Kanonstart i Bacardi Cup

Team LodeStar slo hele gjengen

Team LodeStar slo hele gjengen

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen tro til og slo alle de 95 konkurrentene i 1. seilas i Bacardi Cup i Miamia, USA.

Publisert Sist oppdatert

– Bam, bam – og så lå vi i tet, forteller de, og de to «bam bam’ene» står for at de etter en start i styrbord ende av startlinjen, traff perfekt på to vindskift som de slo på.

– Ved merket hadde noen båter passert oss, men etter en god unnavindslegg var vi igjen i ledelsen, og den beholdt vi helt inn til mål, forteller de fornøyd.

MÅ HA FOKUS. – Det er fantastisk å få en så god start, men det gjenstår fem seilaser, og nå gjelder det å ha fokus for å gjøre det godt i dem.

Etter en vel times venting ble det skutt til start i går, og hele 96 båter på startlinjen til tross: Hele feltet kom av gårde på første forsøk.

De norske seilerne vant også første seilas i Bacardi Cup i 2008, og slik sett har de statistikken imot seg:

STATISTIKKEN MOT SEG. – Ingen seilere som har vunnet åpningsseilasen i de 10 siste årene har vunnet Bacardi Cup sammenlagt, forteller de.

Team LodeStars beste sammenlagt-prestasjon i Bacardi Cup kom i 2010. Da kom de på 7. plass. Målet i år er å forbedre denne plasseringen – og å gjøre statistikken til skamme.

Se resultatlisten!