Bacardi Cup 2011

LodeStar kjemper for pallplass

LodeStar kjemper for pallplass

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen fortsetter sin gode seiling i Bacardi Cup, og de har fortsatt foten på seierspallen.

Publisert Sist oppdatert

Etter seieren i den innledende seilasen i den tradisjonsrike regattaen Bacardi Cup, har Team LodeStar fortsatt med glitrende seiling. Serien 1-8-4 i et felt som teller hele 93 båter, forteller at de norske seilerne virkelig er med og kjemper i teten. Tilsammen gir denne innsatsen en 3. plass sammenlagt etter halvseilt regatta.

FRISKEST TIL NÅ. Gårsdagens seilas var den friskeste så langt. Vindstyrken lå mellom 15 og 17 knop, og det var noe krapp sjø. Banen de seilte var en «gammeldags» triangelbane, noe arrangørene av Bacardi Cup har for vane å gjøre om det blåser friskt.

– Vi liker ikke slike baner så godt. Sløreleggene har lett for bare å bli transportetapper uten taktiske utfordringer. Det som gjerne skjer er at «de rike blir rikere»; de beste får større avstand til båtene lenger bak i feltet, uttaler Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen på hjemmesiden sin.

HELT I TET. Dette til tross – etter å ha rundet bidevindsmerket på 7. plass, klarte de å seile seg opp til 4. plass etter slørene. Derifra og ut var de med og kjempet om 3. plassen i denne seilasen, men de endte til slutt på 4. plass.

Etter tre seilaser uten strykninger ligger de bare ett poeng etter irlenderne Peter O’Leary og David Burrows, men arrangørene tar med stryk allerede etter tre seilte seilaser – og da ligger den norske båten på 3. plass – 2 poeng etter svenske Fredrik Lööf og Flax Samiren og franskmennene Guillame Florent/Pascal Rambeau. Irene ligger i dette oppsettet på 4. plass – 2 poeng bak Team LodeStar.

FÅTT FART. – Vi har nå virkelig fått fart på båten – både på bidevind og på unnavindsleggene, og vi har en god følelse når det gjelder de tre siste seilasene. Å kunne seile slik i teten av et stort felt gir oss virkelig god trening i hva som kommer senere denne sesongen. Topp 5 ville vært supert i en så prestisjefylt regatta som Bacardi Cup er, men nå seiler vi for å komme på pallen. Kanskje blir det oss som får drikke rum av den store pokalen på lørdag?

Skriver de to nordmennene offensivt og optimistisk på nettsiden sin.

Komplette resultater.