Barcelona World Race

VIRBAC-PAPREC 3 seierherrer

VIRBAC-PAPREC 3 seierherrer

I dag tidlig gikk Jean-Pierre Dick og Loick Peyron over mållinjen som første båt i Barcelona World Race.

Publisert Sist oppdatert

Etter 93 døgn, 22 timer, 20 minutter og 36 sekunder ble det klart at franskmennene Jean-Pierre Dick og Loick Peyron skriver seg inn i historien som Barcelona World Race-vinnere.

Jean-Pierre Dick og Loick Peyron har seilt 25200 n mil og det første man gjør når man står på land er kanskje ikke å tenke på neste gang, men under pressekonferansen etter målgang svarer Dick på denne måten:

FANTASTISK. – Jeg elsker Barcelona, men jeg ønsker å feire dette først og så får vi se. Barcelona World Race er en magisk regatta og et fantastisk konsept: doublehanded, med solnedganger, hvaler og albatrosser. Å kunne dele denne naturligopplevelsen, når du samtidig er lidenskapelig opptatt av havet, det er fantastisk.

Meritterte Loick Peyron mener det samme:

– Det har vært fenomenalt. Dette er min tredje runde jorden rundt. Den første gangen var solo, det andre med et lag, og denne tredje gangen doublehanded. Og vi har vunnet! Vi ledet løpet på tross av tøff konkurranse. Det var en fantastisk opplevelse og det er en fantastisk følelse å fullføre og fullføre så bra, så Peyron under pressekonferansen.

Neste båt som er ventet inn i Barcelona World Race er MAPFRE med de spanske OL-seilerne Iker Martínez og Xabi Fernández om bord.

.