Søk i arkivet

Volvo Ocean Race 2011/12GROUPAMA jakter på sjøen

Franskmennene jubler. VOR-båten er på plass ved sjøen.

Etter en 2 timer og 45 minutter lang transportetappe over land er franskmennenes båt i Volvo Ocean Race endelig på plass i sin nye hjemmehavn i Lorient. Det vil si, den er foreløpig på land, ikke i sjøen.

HARDT ARBEID. Det gjenstår en del arbeide både med tilpasning av kjøl og mast, samt en del jobbing med det elektroniske anlegget om bord før den kan sjøsettes.

Men skipper Frank Gammas og hans menn er innstilt på å jobbe natt og dag for å få den raskest mulig på sjøen, og dermed få flest mulig treningstimer til vanns. Båten skal sjøsettes i løpet av den neste halvannen uken.

Også spanske den spanske båten til Team Telefonica er på vei mot sjøen. Båten har forlatt verftet i Valencia og er på vei mot havnen i Alicante hvor båten, med skipper Ike Martinez, skal ha sin hjemmehavn. Dette er samme sted som regattaen starter 29. oktober.

VINNER? Argentineren Juan Kouyoumdjian har designet og står bak byggingen av den nye, spanske båten. Han gjorde det samme med de to foregående vinnerne «ABN Amro One» og «Ericsson Racing Team 4».

– Vi har det beste teamet, den beste båten, de beste forberedelsene og de beste sjansene til å vinne, mener Pedro Campos, direktøren i det spanske båtprosjektet.

Team Telefonica skal bruke sommeren til å trene i farvannet mellom den spanske fastlandskysten og Kanariøyene.

HJEMMEFAVORITT: Team Telefonica er på vei mot Alicante. Båten blir trolig en av Volvo Ocean races største favoritter. [SEILfoto: Team Telefonica/Volvo Ocean Race.]

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen