Seilmakeren Doublehanded:

Feltet på vei sørover igjen

Feltet på vei sørover igjen

Kl 14.22.59 stakk Jørund Fjøsne og Bjørn Forslund til havs igjen og ut på 2. etappe av Seilmakeren Doublehanded.

Foran dem venter ca. 85 nautiske mil, men turen blir nok av noe enklere sort enn 1. etappe, da seilerne hadde bein bidevind hele veien. Nå legger de ut med spinnaker og lens, og båtene suser ut fra Florø med 8–10 knop på loggen.

ELDRE BÅTERS RACE. Det er de litt eldre båtene som er sterke på bidevind, som overveiende har gjort det best i motvinden på 1. etappe. Den største ledelsen i sin klasse har båten SILJE med Roy Nilsen og Paul Matre fra Stord om bord. De leder LYS 1,19–1,24 og de har beste korrigerte tid av samtlige båter som seilte den korte banen til Florø.

SILJE er en Jeanneau Sun Odyssey 40.3.

KUN 13 SEKUNDER. I andre klasser er det jevnere i toppen, og i klassen 1,25–1,30 skiller det bare 13 sekunder mellom de to beste. STORM med Jørund Fjøsne og Bjørn Forslund leder foran CUBANEREN med far og sønn Book, Karl Otto og Otto. Her er definitivt ikke noe avgjort!

OVERRASKELSEN. Til både egen og andres overraskelse er det Ove og Knut Lind som leder klassen for de største båtene, men de har både med riktig strategi og kløktige vurderinger lagt konkurrentene i kjølvannet med sin etter hvert tilårskomne First 45f5 KRABBELURE. Bak seg har de en av rankingtoppene i Norge, Lars Petter Karlsen, som seiler sammen med Jørn Osnes i NICOLINE. De kom først til Florø av de to, Men NICOLINE har høyere måltall.

FAVORITTENES FALL. En av favorittene i denne klassen, Tor Hove og Kjell Inge Heiberg, i ELANOR slo ikke til på denne etappen og mislyktes i veivalget sitt som var langt til havs. Medstrøm og frisk nordavind satte opp en sjø som bremset dem for mye der ute.

To andre favoritter som heller ikke nådde opp i dette vestlandsrallyet, var rankingleder Simen Løvgren og Arild Schei. I en lånt J80 ligger de langt bak etter 1. etappe. Felles for de to "stjernelagene" er at de begge gleder seg til unnavindsseilasen sørover, der de håper å gjenerobre noe av det tapte.

SUKSESS FOR FAR OG SØNN. Far og sønn Carl Johan og Carl Olav Wickmann seilte sin Express EXENA med bravour til Florø og leder klassen for de minste LYS-båtene. Nummer to i klassen er fjorårsvinnerne Stig Gard Paulsen og Espen Reiss Mathiessen. Ca. 7 minutter skiller de to båtene på korrigert tid.

Se alle resultatene.

VÆRVARSEL MED SØNNAVRI. Værvarselet for 2. etappe sier at nordavinden skal holde seg frisk frem til midnatt. Deretter skal den spakne, dreie mot sør for igjen å friskne. Denne vindkantringen kan lett gjøre omkalfatringer på rekkefølgen, og i denne Seilmakeren Doublehanded anno 2011 skal nok ingen føle seg trygge på hvordan dette vil ende – før de er i mål.

Du kan følge regattaen fra minutt til minutt på regattaens nettside – og du kan følge båtenes bevegelser i kartet på Internett. Du kan selv også delta i chat’en som pågår der – og få løpende kommentarer og nyheter.

Følg med den spennende avslutningen utover kvelden!