Arsgrunnen Shorthanded

To ganger Rise i Express best

To ganger Rise i Express best

Arne Liebich og Terje Rise gikk tok den mest suverene klasseseieren i shorthandedregattaen Arsgrunnen rundt, som ble arrangert i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Arsgrunnen, som ligger midt i Boknafjorden, har gitt navn til denne regattaen, som Seilforeningen 1928 arrangerer årlig. I år ble det en tålmodighetsprøve i vakkert vær, men seilerne kom rundt, om enn litt forkortet. Gode 15 båter stilte til start.

NYDELIG SEILAS. – Den lette vinden som blåste ved start, forsvant fort og førte til at det i de to første timene ble leting etter de få vindpustene. Da den lette brisen endelig kom igjen, ble det en nydelig seilas med flere muligheter for vinne eller tape terreng på grunn av forskjellige veivalg. Strøm gjorde relativt store utslag noen steder, forteller Terje Rise om bord i Expressen PLACEBO.

Sammen med sønnen Arne Liebich Rise mestret de forholdene best, og de var nesten en halv time før første båt i den minste LYS-klassen. Bak dem fulgte Trond Atle Huth Albin Cumulusen med det talende navnet «iWIFE 2,0».

Terje Rise forteller hvordan seilasen forløp:

GIKK I FEIL FJORD. – Nokså tidlig i seilasen måtte seilerne velge mellom Mastrafjorden eller Åmøyfjorden. De to foregående årene har det  gitt best resultat for dem som har seilt Mastrafjorden. Thomas Robberstad, som lå først i feltet, satte kurs for Mastrafjorden, men de seilte seg rett inn i et område med vindstille. De ble liggende og tapte forspranget sitt.

– De som lå bak så dette og valgte det andre løpet. På grunn av den til dels mangelfulle vinden ble seilasen avkortet ved Tungenes. Lenger ute i fjorden ble vinden mer stabil, og det gjorde at det ble en fin kryss ut til runding Arsgrunnen.

Fullstendig resultatliste.