Watski Skagerrak TwoStar 2011

To typer tracking i TwoStar

To typer tracking i TwoStar

Deltagerne i Watski Skagerrak TwoStar vil i år bli tracket på to forskjellige måter.

Publisert Sist oppdatert

Watski Skagerrak TwoStar byr i år på to forskjellige baner; en havbane i den tradisjonelle Skagerrak-trekanten og nytt av året: En kystbane mellom Hankø og Arendal. De to banealternativene har også gjort sitt til at det i år vil bli to typer tracking av deltagerne.

Tidligere år har mobilnettet vært basis for trackingen, men mobiltelefon-nettet har som kjent begrenset rekkevidde ut over sjøen. I praksis har det betydd at båtene har «falt ut» av tracking-kartet når de er kommet utenfor mobilnettet. Dette skjer spesielt når båtene krysser Skagerrak.

TRACKING PÅ HAVBANEN. – Det har i og for seg vært et spenningsmoment når så båtene dukker opp på den andre siden av Skagerrak, men primært ønsker vi jo å se hvordan båtene seiler hele tiden, sier arrangementsleder, Per Øyvind Iversen i Fredrikstad Seilforening.

Det betyr at man i år vil forsøke tracking ved hjelp av AIS-utstyret som båtene på havbanener pålagt å ha om bord i årets regatta. AIS-dekningen ernesten 100% over hele Skagerrak, noe som betyr at båtene forhåpentlig vil kunne følges fra start til mål – også over Skagerrak.

AIS-trackingen skjer i samarbeid med True Heading i Sverige, som også har stått for trackingen av den svenske TwoStar-regattaen. Båtene vil bli vist i et Google-kart og det vil være et «leaderboard» som viser hvordan båtene innenfor hver sin klasse ligger an. De som følger regattaen vil også ha mulighet for å legge inn kommentarer mens regattaen pågår.

Du kan se hvordan trackingvinduet blir her.

TRACKING PÅ KYSTBANEN. Båtene som seiler kystbanen vil hele tiden seile så nær kysten at GSM-tracking kan anvendes. Det betyr at de som seiler på kystbanen, ikke behøver å investere i AIS-utstyr, men de vil få tildelt tracking-utstyr av arrangøren. Deltagerne på kystbanen trengerheller ikke flåte og sikkerhetskurs – noe som gjør at terskelen for å delta der er atskillig lavere.

Ansvarlig for trackingen på kystbanen vil det danske firmaet TracTrac være. Trackingen vil bli vist i et annet bilde enn havbanen, noe som betyr at dersom du vil følge med på begge banene, må du åpne trackingsidene for begge banene.

TracTrac vil som vanlig by på «leaderboard» og de vil også oppdatere trackingbildet mned grib-filer som gir vindprognoser for regattaen. Også på TracTrac-siden vil du kunne legge inn kommentarer til det som skjer.

TracTracs trackingside vil bli åpnet rett før start.

Du finner all informasjon om Watski Skagerrak TwoStar på regattaens hjemmeside