En pokal det er verdt å slåss for:

«National Killing Trophy»

«National Killing Trophy»

Det er ikke så farlig som det høres ut til: NM i Killing seiles på Hankø disse dagene. Den hengjemte, aldrende båttypen har fått en lokal "revival".

Publisert Sist oppdatert

KANSKJE ER det litt som med Abba: Plutselig synes mange at det er helt tipptopp igjen, lenge etter at festen egentlig sluttet. I hvert fall er det et faktum, at et usedvanlig høyt antall Killinger - 24 stk- - akkurat nå er samlet på Hankø for å seile norgesmesterskap i den aldrende, lille kjølbåten.

DE FORSVARENDE MESTRE, Per G. Braathen og Kristian Neergaard, skal slåss hardt for å beholde pokalen med det Rambo-agtige navnet "The National Killing Trophy". Mange erfarne seilere med lang fartstid og et knallhardt CV i regattasammenheng stiller til start.

FORMAND I KILLINGKLUBBEN, Danckert Mellbye, sier til Seilmagasinet at deltagerne fikk en uventet gave fra værgudene: "Værmeldingen sto på 0-1 sekundmeter og regn, så utsiktene var ikke så lyse. I stedet fikk vi 5 sekundmeter og sol, og en helt fantastisk dag på vannet."

50 SEILERE var i går samlet til middag på Hankø Yachtklubb, og i dag seiles de siste seilasene. I kveld er det fest og premieutdeling, og da står det klart hvem som kan ta med seg "The National Killing Trophy" hjem.

STEINAR BASBERG/JAN ARNESEN fra Frederikstad Seilforening leder etter første dag. På en foreløbig delt andenplads ligger Eivind og Nikolaj Astrup (Frederikstad) og de forsvarende mestre, Per G. Braathen og Kristian Neergaard (KNS). På fjerde følger Peder og Caroline Nergaard (KNS). Disse fire mannskapene ligger ganske tett, og har et poengmessig forsprang på resten av feltet.