Neste utfordring: Junior-VM

VM Laser Radial: Sterk plassering til Herman Thomasgaard

VM Laser Radial: Sterk plassering til Herman Thomasgaard

VM i Laser Radial (ikke kun jr.) og U21 VM i Laser Standard er forbi i La Rochelle. Henrik Thomasgaard seilte seg til en flott 17. plass i Radial-feltet.

Publisert Sist oppdatert

TRENER FRODE JOHANSEN forteller fra La Rochelle, hvor VM i Laser Radial, samt U21 VM i Laser Standard nå er forbi:

"SISTE DAGEN I VM ble for oss preget av fredagens tragedie hjemme i Norge.  Alle nyhetskanaler i Frankrike viser bilder og reportasjer fra det som har hendt. På trenermøtet uttrykte arrangøren sin medfølelse og sorg overfor det norske laget.  Alle seilerne seilte med sørgebånd i seilet under de avsluttende seilasene."

"AVSLUTNINGEN ble ikke helt som vi hadde håpet på for standard-seilerne. Lars Myklebust Johansen kvalifiserte seg til gullfeltet, men skuffet stort  i alle 4 finaleseilasene, og endte til slutt som nummer 47. Lars hadde topp 10 som målsetting og mesterskapet må desverre betegnes som en stor skuffelse for hans del.  Henrik Begby seilte godt i sølvfinalen, med blant annet en 2. plass og en 4. plass - han ble totalt 52. De andre seilerne havnet lenger nede på listen."

LASER RADIAL-VM må imidlertid betegnes som en stor suksess for unge Herman Thomasgaard fra Drøbak. Han er bare 17 år, og mødte hard konkurranse i seniorfeltet. Til slutt endte han på en sterk 17. plass, og det lover godt for Junior-VM i Laser Radial, som starter samme sted (La Rochelle) allerede på tirsdag.

"DE NORSKE DELTAGERNE er klare her i La Rochelle, og vi har forhåpninger om gode resultater", sier trener Frode Johansen - som imidlertid reiser hjem nå, og blir erstattet av trener Frank Kirkeland.