NM i Andunge

Løyværsmesterskap i vente

Løyværsmesterskap i vente

27 båter stiller til start i NM for Andunge i Asker. De må belage seg på løyvær.

Publisert Sist oppdatert

Andunge-klassens sesonghøydepunkt, NM, innledes i dag, og til start stiller 27 båter. Feltet vil bestå av en god blanding seilere – fra godt garvete til helt ferske seilere. Andungen er først og fremst en rekrutteringsbåt, og NM gir mange nye seilere en første føling med hvor de står i forhold til seilere med lang erfaring.

HARDT I TOPPEN. Forsvarer av tittelen er Andunge-nestoren Lasse Naumann og Einar Gløersen, men i feltet fins også den tidligere OL-seileren Erling Landsværk og NM-grossistene Torgeir Pedersen og Terje Sorteberg. Det borger for at det blir hard kamp om medaljene.

27 båter stiller til start – 5 av dem kommer fra Sverige.

LØYVÆR. Mesterskapet starter i kveld, 12. august, og fortsetter lørdag. Dersom fem minimum fem seilaser er fullført i løpet av lørdag 13. august, avsluttes mesterskapet denne dagen. Hvis ikke, fortsetter det på søndag.

Mesterskapet foregår på Andunge-klassens hjemmebane – i Asker – og i formiddagstimene i dag ligger Oslofjorden speilblank. Lørdag er det også meldt om beskjeden vind, så det spørs om seilerne ikke allerede nå må belage seg på å seile også søndag.

Se webkamera på Steilene.