Søk i arkivet

Snipe-VMSøramerikanerne dominerer i vanskelig forhold

Søramerikanerne – og spanjolene – behersker åpenbart de vanskelige forholdene i Snipe-VM best.

Spanske- og portugisisk-talende seilere har lagt beslag på de åtte første plassene i Snipe-VM, som foregår i Rungsted i Danmark. Seilerne som er vant til å seile i turkisblått vann, mestrer også åpenbart de skandinaviske forholdene best. Også japanerne markerer seg med stor bredde i toppen.

BESTE SKANDINAVERE. Beste norske lag, brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand, ligger på 21. plass. Og med den plasseringen er de også de beste skandinaviske seilerne.

At forholdene med skiftende vind er vanskelige og utfordrende, viser også det faktum at etter fire seilaser plasserer tidligere verdens- eller europamestere seg på plassene 6, 10, 18, 19, 20, 26 og 54.

VANSKELIG Å FINNE UT AV. – Ja, gårsdagens seilaser bød på vanskelige forhold, noe resultatlisten bærer preg av. I første seilas var vinden relativt lett, men den økte på gjennom dagen og siste seilas ble vel avsluttet i rundt 7 m/sek. Det var litt strøm som endret seg, det var skift frem og tilbake med en trend mot venstre og det var trykkforskjeller. Det var veldig vanskelig å forstå hva som var utslagsgivende på banen i dag og hvor man burde seile og når man skulle slå. Du fant velmerriterte seilere på begge sider av banen til enhver tid. Sjøen var krapp og rotete, og det ga nok større fartsforskjeller mellom båtene enn vanlig, forteller Ulrik Sandvig, som seiler en av de norske båtene sammen med Tanya Ferner Heglund.
 
BARE FEM BAK. Brødrene Grødem seilte best av de norske med serien 28-27-18, noe som gir en 21. plass sammenlagt. Ulrik og Tanya seilte ikke så mye dårligere og ligger overall på en 28. plass. Mads Truelsen og Tina Kopseng, og Birger Jansen og Lise Gehrken hadde derimot ingen god dag på banen. De ligger på henholdsvis  50. og 54. plass.

Spesielt for Snipe-veteranen Birger Jansen er det uvant kun å ha fem båter bak seg på sammenlagtlisten…

Leder gjør Mario Urban og Rafael Supacaia fra Brasil. Brasil har fire lag blant de seks beste.
 
Fullstendig resultatliste etter fire seilaser

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen