Søk i arkivet

Europajolle-VMNed for Magnus, opp for Martin

Magnus Andersen fra Nesodden har måttet gi fra seg ledelsen i Europajolle-VM. Men da det sviktet for Magnus, stod en annen norsk seiler frem.

Etter kvalifiseringens fem seilaser ledet Magnus Andersen VM for Europajoller, men da seilerne ble inndelt i et gull- og et sølv-felt, buttet det litt for den gode seileren fra Nesodden.

TØFT MØTE.
Det første møtet hans med gullfeltet endte med en 28. plass, og i den seilasen var han faktisk dårligst av de tre norske seilerne som er med blant de 50 beste. Martin Frigstad Pedersen, Christianssand og Nicholas Fadler Martinsen, Soon er de to øvrige, og de endte på henholdsvis 18. og 21. plass i VMs 6. seilas – og den første i gullfinalen.

DOBBELT GODT. I neste seilas var Magnus Andersen tilbake til sitt gamle jeg. I 8–9 m/sek bris seilte han inn til en 8. plass, men også denne gangen måtte han se lagkameraten Martin Frigstad Pedersen foran seg. En sterk 7. plass tok han.

MARTIN STÅR FREM.
Og i mesterskapets 8. seilas gikk det enda bedre for Martin. Med sin 4. plass i den har også han seilt seg inn i kampen om en plass blant de 10 beste. Etter åtte seilaser ligger han på 11. plass, men á poeng – 81 – med seilerne på 9. og 10. plass.

Magnus Andersen tok en 13. plass i denne seilasen, og med den ligger han nå på en 6. plass sammenlagt. Nicholas endte seilasen på 18. plass og ligger nå på 29. plass.

LEDELSE I SØLVFINALEN. I sølvfinalen leder Lars Johan Brodtkorb, mens Håvard Katle Fjon ligger på 5. plass. Katrine Johansen fra Svelvik er best av de norske jentene på en 12. plass sammenlagt.

DANSKE TOPPER. I begge klassene er det dansk ledelse. Blant jentene leder Anna Livbjerg mens ledende seiler blant guttene heter Tobias Hemdorff. Mens danskene har toppene, er det svenskene som står for den store bredden. Men de norske seilerne er ikke helt borte de heller.

Les mer utfyllende fra mesterskapet på hjemmesiden til Norsk Europajolleklubb.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen