ORCi EM

En lang kort offshore ga omrokkeringer i toppen under ORCi EM

En lang kort offshore ga omrokkeringer i toppen under ORCi EM

Idag ble det flere timer med lite eller ingen vind for deltakerne i ORCi mesterskapet. Norske XANTHIPPE og XTREME holder stand i hver sin klasse.

Publisert Sist oppdatert

I strålende vær og lite vind ble det en snill start for lagene i det korte offshore racet. Fra start skulle de seile nord til Mefjordbåen, sørover til Tristeinen, nord til Hollenderbåen, tilbake til Garnholmen, over til Tristeinen og så til mål. I flere dager var det spådd lite og ingen vind som skulle komme fra nord og dreie mot sørvest.

KJEMPE GØY til tross for vindstille, kan dagens vinnere i både GERTRUD og CHINOOK meddele. Selv om Peter Örtendahls IMX-40 GERTRUD har hatt flere timer i vindstille var de tålmodige nok til å stå løpet helt ut. De siste 40 minuttene fikk de en super vind som mest sannsynlig avgjorde løpet. For Johann Friedrichsen i CHINOOK kom det en etterlengtet seier etter å ha slitt som minste og tregeste båt.

XANTHIPPE endte idag på en andre plass og ligger nå sammenlagt på tredje i Division 1. Selv om seilaset ble ca 10 nm grunnet strøm har dette laget hatt det utrolig morsomt og fikk aldri den vindstilla som andre rapporterer om. Ved Mefjordbåen lå de langt bak, men etter runding satte de sin Code 0 og satte deretter avgårde.

FEILSLÅTT BANEVALG. På vei nordover var det to båter som valgte å krysse fjorden for å satse på bedre strøm på vestsiden. For både ILLE MORO og SAILLOGIC var dette en feilslått taktikk.

Da ILLE MORO var på vei nordover til Mefjordbåen ble de forbiseilt av CHINOOK, den minste og tregeste båten i feltet, som var på vei sørover etter runding av Mefjordbåen. Dessverre avgjorde Ludvig Daae og mannskap å bryte dette seilaset. Noen timer senere valgte brødrene Hedemark og mannskap på SAILLOGIC også å bryte.

FØRSTEPLASSENE BLIR HARDE Å SLÅ. SILVA HISPANIOLA med skipper Dennis Gehrlein leder med ti poeng til andre plassen i Division 1 sammenlagt. Dennis kunne fortelle at til tross for en litt tricky seilas med lite vind har de fortsatt et nær perfekt lagarbeid og vært heldige med banevalg der de traff den riktige strømmen. Imorgen kommer guttene til å gjennomføre det siste baneseilaset slik de har gjort ellers i uken. Med klokkerene rundinger og med profesjonalitet til fingerspissene.

I Division 2 er også førsteplassen såpass klar at Martin Nilsson og mannskap i FEELGOOD velger å stå over morgendagens seilas og heller ta en god real to dagers fest.

AVKORTING TIDLIGERE? Ikke uventet er det enkelte deltakere som gjerne skulle sett at banen ble avkortet en god del tidligere. Ønsker om tidsbegrensning i seilingsbestemmelsene og en kjappere avgjørelse av forkorting av banen er det som oftest blir nevnt.

HOLDER STAND. XTREME ligger fremdeles blant topp tre i Division 2, men har idag falt ned til en tredje plass. Med kun 1,75 poeng bak VARUNA XPRESS på andre har de gode muligheter for å klatre i morgendagens baneseilas.

XANTHIPPE har hele 15 poeng opp til GERTRUD på andre plass sammenlagt i Division 1, men må holde stand imorgen for å unngå å miste pallplassen til WESTWIND på fjerde.

For en fullstendig resultatliste klikk her