Søk i arkivet

Rolex Fastnet RaceGod åpning av SOLO

Rolex Fastnet Race er i gang, og den norske Class 40en SOLO ligger i fremre del.

Etter at båtene har seilt seg fri fra The Solent, passert The Needles og lagt i vei vestover langs sydkysten av England, har Rune Aasberg og mannskapet hans i SOLO plassert seg i fremre del. I skrivende stund plasserer trackingen dem på 8. plass.

Leder gjør den belgiske båten ROARING FORTIES med Michel Kleinjans som skipper foran den franske båten MARIE TOIT - CAEN LA MER. For øyeblikket seiler båtene bidevind i en vestlig vind.

TØMTE BÅTEN. Før start ble alt om bord de ikke ville ha behov for kastet ut for å gjøre SOLO lettest mulig.

– Vi har dessuten gjort storhandel. Fire døgns seilas betyr at det er avgjørende å få næring og søvn. Det blir brødmat to ganger per dag og et varmt måltid med Real turmat. I tillegg til det, blir det mye drikke, forteller Halvor Borse om bord i SOLO.

– Dessuten er det blitt jobbet mye med det strategiske. Forskjellen mellom flo og fjære er fire meter. Det gir mye strøm. Den som vinner skal seile strategisk riktig, sier Borse.

TRE GRUPPER. Han forteller at mannskapet på seks er delt inn i tre grupper for å sikre mest mulig søvn.

De siste forberedelsene dagen før start gikk ut på å teste Code 0 unnavindsseilet. Om kvelden ble det en rolig middag – og så tidlig i søvn.

Nå er feltet vel av gårde mot Fastnet Rock i Irskesjøen.

– Det er god stemning om bord. Vi er klare, var den siste meldingen SEILmagasinet fikk før starten gikk.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen