NM i Kristiansand om to uker

Laser- og Yngling-NM søker deltagere

Laser- og Yngling-NM søker deltagere

26.–28. august inviteres det til NM i Christianssands Seilforening. Arrangøren etterlyser deltagere.

Publisert Sist oppdatert

[Oppdatert 17.08.2011 • Kl 10.21] I Kristiansand skal det kåres mestere i de to OL-klassene Laser Standard og Laser Radial for damer. Dessuten skal det seiles NM i Yngling.

DURABELIG I LASER. Stor-NM i Moss ble avviklet uten noen Laser Standard-klasse. Den go’biten er blitt spart til Christianssand Seilforening, der det ventelig vil bli et durabelig oppgjør mellom Laser-enerne Mathias Mollatt fra Moss og Kristian Ruth fra Asker. Og outsider; det vil Lars Myklebust Johansen fra Brevik være.

Og så får tiden vise om det vil blande seg andre overraskelser inn i medaljestriden…

I fjor var det Mathias Mollatt som tok gull.

EGET NM FOR DAMER. Det generelle NMet i Laser Radial – der gutter og jenter konkurrerte på like fot – gikk i forbindelse med stor-NM i Moss, men i Kristiansand vil det bare være jentene som slipper til.

Også i denne klassen er det tre seilere som peker seg ut som potensielle pall-klatrere: Verdensmester Tiril Bue som seiler for Asker*,  Marthe Enger Eide fra Bærum og Kristine Strandenes fra Grimstad. Outsider er Natcha Uthaug fra Milde Båtlag.

Cathrine Gjerpen, KNS, som vant NM i fjor, har lagt opp, mens det var Natcha Uthaug som tok sølv foran Marthe Enger Eide på bronseplass.

20 BÅTER MÅ DELTA. I 2010 fikk Yngling-seilerne sitt første NM på mange år. 21 båter stilte til start i Trondheim, og like mange håper man å se i Kristiansand, slik at klassen klarer minimumkravet på 20 båter.

Henrik Terjesen, Joar Styve og Øystein Pettersen fra Stavanger er tittelforsvarere.

FRIST 21. AUGUST. Påmeldingsfristen løper ut 21. august, og enn så lenge er Christianssand Seilforening litt bekymret for deltagelsen. En snau uke før fristen går ut er det kun en Laser Radial-seiler som er påmeldt, fire Laser-Standard-seilere og fem Ynglinger.

For de to OL-klassene i Laser skal det ikke så mye til for at NM-medaljene skal kunne plukkes frem. Minimumkravet er kun fem deltagere. For Yngling-klassen ligger listen atskillig høyere. 60 seilere fordelt i 20 båter er hva som må til for å komme på listen over godkjente NM i 2011.

Påmelding til NM.

FORENINGSUKLARHET. *Det har vært en del uklarhet om hvilken forening Tiril Bue seiler for. KNS har gjort krav på at hun seiler for dem. Tiril Bue trener for tiden hos KNS, men hun startet sesongen med å seile for Asker Seilforening i norgescupene, som hun alltid tidligere har gjort.

– Reglene er klare, Tiril kan ikke seile for KNS i år, påpeker informasjonsansvarig i Asker Seilforening, Terje Gustavsen.

I NSFs regler om startberettigelse, §1.1, står det:

«En aktiv kan, som medlem i en seilforening, kun representere (delta i regatta) 1 - én - seilforening i samme båtklasse i samme sesong med unntak av barn til og med 12 år som kan konkurrere for ny seilforening straks overgang er registrert.»

Under Askeroptimisten i Asker Seilforening kommende helg vil Tiril Bue bli feiret for sin VM-tittel i ISAF-VM.