Rolex Fastnet Race

SOLO rundt Scilly Islands

SOLO rundt Scilly Islands

Rune Aasberg og mannskapet er rundt Scilly Island. Nå gjenstår en Færderseilas – 90 n mil – til mål.

SEILmagasinet har mottatt denne rapporten:

Tredje natt er unnagjort om bord i SOLO. Ca kl. 08.30  engelsk tid rundet vi øygruppen Scilly Islands syd i England etter en stille natt.

Dagen i går var nydelig. Det var jubel blant mannskapet ved runding av Fastnet Rock. Fastnet Race er et svært anerkjent race og Fastnet Rock er beryktet for urolig vær. Vi var heldige med gårsdagen. Pent vær og seiling med spinnaker.

Farten lå stort sett på 12–16 knop. Inn i natten løyet vinden og vi satte code zero. En del av konkurrentene seilte seg inn i et stillebelte nord for oss og vi tror vi har seilt oss opp til 8. plass.

Fortsatt er det 90 n mil igjen til Plymouth. I enkelte tidligere regattaer har Fastnet blitt avgjort på denne strekningen. Vi seiler nå med storseil og fokk. Seiler med en kurs på 100 grader og med en båtfart på 6 knop. Det er noe medstrøm.

Underveis er vi blitt fulgt av mange delfiner. De dukker opp langs siden av båten og av og til svømmer de under....

Trackingen har vi jobbet med, men den virker fortsatt ikke. Det er vi lei oss over, for vi vet det er mange som følger oss. Vi ligger nå ca. 1,5 n mil etter TZU HANG.

Soving om bord var en utfordring i natt. Stadige endringer i vindstyrke gjorde at de som sov, måtte flytte seg fra lo side til le side og tilbake osv. Det er viktig for farten å ha vekten riktig. Skipper`n har et veddemål gående mot skipperen av  SPLIFF om hvem av de som kommer først til Plymouth. Mannskapet er lovet bonus etter ankomst Plymouth hvis vi er før SPLIFF. Derfor gir alle nå full gass....