Rolex Fastnet Race

10. plass fasit for SOLO etter 607 n mil

10. plass fasit for SOLO etter 607 n mil

Da SOLO med Rune Aasberg som skipper gikk i mål i natt, var det som 10. båt.

Publisert Sist oppdatert

SOLO passerte målstreken kl. 03.50 engelsk tid natt etter en seilas over 607 n mil.

– Slitne og fornøyde kom alle frem til Plymouth, forteller Rune Aasberg.

DUELL. Dagen og natten ble preget av kryss mot en nordøstlig bris frem til Plymouth. Det var også en kamp mot konkurrenten ZU HANG. Allerede før Land’s End møttes de to båtene og i 60 n mil hadde de to båtene en duell.

ZU HANG hadde lederposisjonen og hver gang vi slo, fulgte ZU HANG opp. I mål skilte det kun et par hundre meter mellom oss, forteller Aasberg.

Etter rundt 100 timers seilas ble SOLO slått med noe over 2 timer av vinnerbåten. Og blant de 6 første båtene skilte det bare 17 minutter.

 

FORNØYDE. – Vi er svært fornøyde med å ha gjennomført denne krevende regattaen uten at noen eller noe er skadet. Selv om vi ikke er fornøyde med 10.  plassen, sier skipper Rune Aasberg.

–  Vi ser at vi har mye vi kan forbedre til neste regatta. Dette har vært en svært god læring for oss. Simen og jeg har lært hverandre bedre å kjenne, og vi kjenner at vi kan gjøre hverandre og båten bedre til neste store regatta, som er Transat Jacques Vabre i oktober, sier han.

 

GJENSIDIG AVHENGIGHET. – Dette var en utrolig spennende opplevelse, sier en sliten og fornøyd debutant Halvor Borse.

– Det å være med i et team og seile så langt gjør noe med en. Vi er så veldig avhengige av hverandre. Gjør jeg en feil med mine oppgaver om bord, får det konsekvenser for de andre. På den måten kan dette sammenlignes med næringslivet. Vi er avhengige av hverandre og avhengige av de andres løsninger på deres oppgaver, sier førstereisgutt Halvor Borse.

Foruten Aasberg, Løvgren og Borse, har mannskapet om bord i SOLO bestått av Kjell Inge Heiberg, Bruce McKay og Trym Osborg.