VM i 2.4mR i Ålesund

Favoritten la grunnlaget

Favoritten la grunnlaget

Med tre seire av fire i gårsdagens VM-seilaser i Ålesund, spikret favoritten Stellan Berlin fra Sverige seg fast i førsteplassen sammenlagt.

Publisert Sist oppdatert

– En flott regattadag, intet mindre, sier presseansvarlig Marius Maaseide om gårsdagens VM-seilaser i 2.4 mR i Ålesund. Med vind opptil 18 knop på det mest i 4. seilas, fikk seilerne full valuta for timene de tilbragte på fjorden.

KLAR ENER. Best uttelling fikk svenske Stellan Berlin fra Sverige, som tidligere kan skilte med fem VM-titler i klassen. Han vant tre av seilasene i solid stil takket være stødig seiling.

– Han er aldri først på første merke, men alltid topp 10, og derifra og ut seiler han seg opp igjennom feltet og ender opp først, kommenterer Maaseide, som fulgte alle seilasene i går.

BESKJEDNE NORDMENN. Beste norske seiler er Norges ener i klassen, Bjørnar Erikstad fra Tønsberg, som ligger på en anstendig 7. plass etter fem seilaser. Men han er en nokså enslig, norsk svale i toppen. Harald Rolfsnes, Røyken, ligger på 14. plass og Ola Herje fra arrangørforeningen Ålesund er på 19. plass.

Sammenlagtlisten så langt teller alle seilasene, men med tanke på at over halve feltet fikk DNF i første seilas, vil det skje store omrokkeringer så snart en seilas kan strykes. Slik det ser ut nå vil det sende de norske seilerne nedover på listen – om de ikke glimter til i dagens fire påtenkte seilaser.

To finske seilere beslaglegger de resterende pallplassene så langt.

Se komplett resultatliste.

LYDIGE SEILERE. Feltet på nærmere 60 båter har opptrådt svært eksemplarisk og regattasjef Eilert Vierli har hatt full kontroll. Alle startene er gått av sted uten bruk av etminuttsregel eller black flag, og det har vært få individuelle tjuvstarter.

– I VM i Nederland i fjor var det helt motsatt, da kom black-flagget opp med en gang. Jeg tror noe av årsaken er at seilerne blir tracket. Dessuten har nærmest alle seilerne elektronikk om bord der de ved hjelp av GPS kan plotte startlinjen, sier Marius Maaseide.

FUNKSJONSFRISKE. Av de 58 deltagerne i VM er kun åtte, ni seilere funksjonshemmete. Resten er funksjonsfriske seilere, og dette understreker det feilaktige bildet som er blitt 2.4 mRen til del, at det er en båtklasse kun for funksjonshemmete seilere. Slik sett er det at båttypen er blitt valgt som klasse i paralympics vært en hemsko for den.

FIRE SEILASER I DAG. VM fortsetter i dag og det er planlagt gjennomført fire seilaser. Seilasene kan følges live via tracking på internett. I morgentimene i dag er det stille og grått, men det er varslet sprekker i skydekket og nordlig vind utover dagen. I øyeblikket vaier svarstanderen i signalmasten, noe som betyr at planlagt regattastart kl 11 foreløpig er utsatt.