Audi Hamilton Island Race Week

Fredrikstad-seiler på topp i Australia

Fredrikstad-seiler på topp i Australia

John Hatch vant første seilas i Australias største regatta.

Audi Hamilton Island Race Week er Australias «Færderseilas» med hundrevis av deltagende båter. Det meste av Australias havseilerelite møtes årlig i enden av Great Barrier Reef for å seile denne regattaen i det som kalles Whitsundays.

VANT! Ikke rart derfor at det vakte en hvis oppsikt da resultatlisten for IRC Classe B hadde den norske seileren John Hatch fra Fredrikstad på topp. I alle fall i navnet, for John Hatch er opprinnelig fra Australia, men han har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Norge.

Audi Hamilton Island Race Week seiler han en Archambault 40 RC ved det riktige navnet VIKING. Etter seieren i første seilas fulgte han opp med en 9. plass, for deretter å tjuvstarte i den tredje seilasen. Det har sendt ham ned på 9. plass så langt. Leder gjør nå en australsk First 45.

REGATTASJEF. John Hatch er av mange kjent som tidligere regattasjef i Watski Skagerrak TwoStar, men han er også en viktig del om bord i IMX-40en XANTHIPPE, som har vunnet mye.

Audi Hamilton Island Race Week er Australias største regatta, og den ble grunnlagt i 1983. Arrangørene forteller om seg selv at de er flinke til å lytte til seilernes ønsker, at de har holdt seg oppdatert på utviklingen innen seilsport og at de har lagt vekt på det sosiale på land.

FOR FAMILIEN. – Det har gjort at regattaen har vokst i popularitet hos koner, samboere og familiene. Stadig flere kommer til regattaen for å delta i begivenhetene, og resultatet er blitt en karnevalaktig atmosfære hele uken som regattaen varer, sier arrangøren.

I tillegg er det paradisiske omgivelser seilerne seiler i.