Søk i arkivet

Nordisk og norsk mesterskap i Formula 18OL-seilere vil forsøke seg

Tidligere OL-seilere stiller som opplagte «dark horses» under norsk og nordisk mesterskap i Formula 18.

Peer Moberg og Christoffer Gundersen, tidligere OL-deltagere i henholdsvis Laser/Finnjolle og 49er, er å finne på den etter hvert svært så fyldige deltagerlisten til Formula 18-mesterskapet, som skal foregå i Moss fra 9. til 11. september.

Moberg skal for anledningen seile med Moss Seilforenings OL-håp i Laser, Mathias Mollatt, mens Christoffer Gundersen skal forsøke seg i klassen sammen med Christian Løken – en gang i tiden mannskap om bord i Knut Frostads trimaran ACADEMY.

OVER 40 BÅTER. Foreløpig teller listen over deltagere 38 båter, men arrangørene og den norske klasseklubben venter enda flere.

– Vi venter enda tre, fire norske båter på listen, heter det fra klasseklubben.

KAN VINNE EGEN POKAL. Feltet består av flere toppseilere fra Finland, Sverige og Norge. Ole Petter Pollen og Pål Kirkebø er blant favorittene – i alle fall blant mossingenes egne supportere. Dermed kan han også bli vinner av sitt eget trofé, for i mesterskapet seiles det om Ole Petter Pollens vandrepokal.

[Artikkelen fortsetter etter bildet]

POLLENS VANDREPREMIE: Årets nordiske mestere får også denne vandrepremien satt opp av Ole Petter Pollen.

 

Et rent jentelag vil være på plass. Siri Kamfjord og Lise Gehrken vil forsøke å hamle opp mot alle herelagene.

I tillegg kommer to miksete lag.

En av mesterskapets store favoritter kommer fra Sverige; Martin Strandberg som seiler med sin gamle Tornado-kollega fra OL, Magnus Lövdén.  Han har gjort rent bord både i SM og NM før.

VISUELT. Moss Seilforening tar sikte på å gjennomføre minst 11 seilaser i løpet av tre dager. Arrangøren har ambisjoner om et høyt sportslig nivå og på denne tiden av året er det sannsynlig med gode vindforhold. Den sosiale delen av arrangementet finner sted på Moss Seilforenings anlegg på Søly.

Klasseklubben har også leid inn fotograf som følger seilerne på vannet med (film)kamera og med intervjuer på land. SEILmagasinets regattablogg gir muligheter til å holde seg oppdatert om mesterskapet på nett.

Det skal seiles om tittelen nordisk mester – som tilfaller laget som vinner. I tillegg blir det beste norske laget utyropt til norgesmestre.
Mer om mesterskapet på regattens egen nettside.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen