Søk i arkivet

NM i ExpressHjemmeseier og nok et NM-gull til Geir Victor Svendsen

Geir Victor Svendsen kunne føye nok en NM-tittel til de mange han allerede har. Sammen med Esben Keim, Kristoffer Sangvig-Jebsen og Stein Broch Olsen fra Oslo Seilforening tok han tittelen i Express.

Det er ikke få NM-medaljer Geir Victor Svendsen i sin seilkarriere har samlet i skuffen, og i helgen ble det en til – på hjemmebane i Express. Og det med klar margin; allerede fra første start viste laget som Esben Keim var skipper for og Geir Victor Svendsen rormann for, at de hadde skumle hensikter. Tre strake seire under flotte forhold, 4–7 m/sek, bestod innledningen av. Deretter ble iveren for stor – og de ble tatt og disket for tjuvstart i den fjerde seilasen.

SKIFTENDE. Andre NM-dag roet vinden seg en del og forholdene var skiftende med mye strøm og store vindkantringer. Tre seilaser ble unnagjort med tre forskjellige vinnere. Båtenes rekkefølge i mål var veldig forskjellig fra seilas til seilas, noe som bekreftet bvanskelighetsgraden når det gjaldt å finne korteste og raskeste vei til mål.

Siste dag var det vindstille og tungt regn. Etter drøye to timer på fjorden ble det besluttet å avslutte ventingen/seilingen. Lørdagens sluttresultater basert på syv gjennomførte seilaser ble stående som endelige.

HVERGANG. - HVERGANG } – ja, det er navnet på båten til Esben Keim, Geir Victor Svendsen, Kristoffer Sangvig-Jebsen og Stein Broch Olsen – levde opp til navnet sitt, og laget kunne smile fra øre til øre hele helgen. Med 15 poeng på bunnlinjen ble det gull med klar margin foran Øystein Fuglesang og laget hans fra Soon i båten SEXPRESS. Mellom dem snek det seg imidlertid en svensk båt, men NM-reglenes ordlyd gir ikke noen NM-medalje til dem.

Bronsen gikk til Leif Kristian Garvik & Co fra Ran Seilforening.

SAMARBEID. NMet foregikk i regi av Oslo Seilforening, men det ble teknisk arrangert sammen med KNS, som samtidig arrangerte NM for Drake-klassen.

– Båtene seilte på samme bane, noe som fungerte utmerket og gjorde det ekstra krevende for seilerne ved at det plutselig var veldig mange flere båter å hensynta, sies det i en pressemelding fra Oslo Seilforening.

Lørdag kveld inviterte Oslo Seilforening til felles NM-middag for 140 seilere i foreningens restaurant på Lille Herbern.

Total deltok det 34 Expresser i mesterskapet.
Endelig resultatliste.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen