Søker seilere mellom 17 og 27 år

NORSTEAM etablerer seg i vest

NORSTEAM etablerer seg i vest

– Vi har allerede mange interesserte deltagere, sier NORSTEAM-leder Per Christian Bordal.

Publisert Sist oppdatert

Norges Seilforbunds storbåt-prosjekt, NORSTEAM, skal nå etablere seg på Vestlandet. 14. september blir det avholdt et informasjonsmøte og rett i etterkant vil det bli plukket ut 10 seilere som skal utgjøre NORSTEAM Vest.

MELLOM 17 OG 27 ÅR. De 10 som skal være mellom 17 og 27 år vil i første omgang få to Melges 24 å trene i – i helgene og noen ukedager.

– Det er meningen å få en større båt på sikt, men vi må først se an hvor vellykket dette er. Vi må skynde oss litt langsomt og ikke ta økonomiske sjanser. Dessuten må vi få på plass noen sponsorer, sier Per Christian Bordal til SEILmagasinet.

Sponsor så langt har vært seileren Carl Jansen, som har stilt de to Melges 24ene til rådighet for prosjektet.

STOR INTERESSE. – Vi har faktisk hatt stor pågang av interesserte. Det har gått rykter om dette, og under NM i Melges 24 stilte Carl Otto Book opp med et lag bestående av potensielle norsteamere, forteller Bordal.

Book er engasjert som trener for det nye NORSTEAM-laget.

Laget i vest vil samarbeide med laget i øst, og under en av Melges-samlingene til Melges-klubben på Hankø nå i høst, vil lagene fra øst og vest møtes.

INFORMASJON. 14. september avholdes det et informasjonsmøte i Bergens Seilforenings lokaler for alle interesserte.

– Men seilere som vet de vil søke om å få være med i prosjektet, kan søke om dette i forkant og sende en kort seil-CV til Carl Otto Book med kopi til meg, sier Bordal.

Han forteller også at det er stor interesse for NORSTEAM-kursene som deltagerne på NORSTEAM-laget holder rundt om i landet, og han har som plan at også vestlendingene skal bidra i dette opplegget etter hvert.