NM og nordisk mesterskap i Formula 18

Fartsfest i Moss

Fartsfest i Moss

Det blir seiling i høye hastigheter når 44 katamaraner av typen Formula 18 skal kjempe om tittelen nordisk mester i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Utviklingen av Formula 18-klassen har vært eventyrlig i Norge, og dette er blitt lagt merke til også i utlandet. Derfor er det også flere utenlandske seilere som deltar når Moss Seilforening i dag innleder det nordiske mesterskapet i klassen. Seilere fra Sverige, Finland og Nederland er kommet for å utfordre den norske eliten.

FARTSFEST. Hele 44 lag stiller til start, og med gennakere og skarpe slørevinkler blir det et spektakulært syn når de raske og lette båtene suser nedover på unnavindsleggene. Nestleder i Moss Seilforening, Trygve B. Leergaard, kan fortelle at det er varslet flotte forhold.

FAVORITTER. Sølvmedaljør i VM for F-18 og tidligere OL-deltager, Misha Heemskerk, vil være en av favorittene. Leergaard fremhever også finske Janne Rihela og svenske Martin Strandberg som sterke konkurrenter til de norske håpene.

KJENDISER. Nordmennene stiller med de regjerende norgesmestrene Hans Ulrik Grünert og Erik Gravdal i spissen, men ved siden av dem stiller en rekke spennende lag. Mange av norsk jollesports mest kjente seilere har funnet veien til dette mesterskapet, som for eksempel Peer Moberg, Ole Petter Pollen, Harald Blom-Bakke, Mathias Mollatt, Vegard Arnhoff og Christoffer Gundersen.

Siri Kamfjord og Lise Gehrken stiller som eneste jentelag.

Se hele deltagerlisten.

GOD KVALITET. – Moss seilforening legger opp til et stramt arrangement med høy sportslig kvalitet og et trivelig sosialt arrangement på land.

Stevnesjef og leder i Moss Seilforening Thorstein Tønnesson lover et svært spennende og fartsfylt idrettsarrangement.

FØLG MESTERSKAPET. Mesterskapet kan følges på nettet. Arrangørene vil løpende fortelle hvordan seilasene foregår og utvikler seg, og alle omkring seilerne er oppfordret til å sende bilder fra begivenhetene inn på mesterskapets SEILblogg. Resultatene vil bli løpende publisert – det hele på regattaens nettside.

NM OGSÅ. Vinnerne vil bli kåret til nordiske mesterskapet og motta Ole Petter Pollens vandrepokal. De tre beste norske lagene vil få gull- sølv- og bronsemedalje. F-18 regattaen teller også som NM i klassen.

26 av lagene er norske – imponerende med tanke på at det var en klasse knapt noen hadde hørt om for noen år siden! På mange måter er dette en av sesongens mest interessante, spennende og kanskje mest fremtidsrettete seilarrangement i år.

For å få en følelse hva F-18-seiling er, se film fra VM i 2008.