Søk i arkivet

Pelle P Bergen SinglehandedFavorittene drev av sted

Pelle P Bergen Singlehanded fikk en merkelig start. 14 båter kom aldri over startlinjen.

Da starten gikk for Pelle P Bergen Singlehanded, som hadde samlet over 60 båter, var det vindstille – og strøm. Det gjorde sitt til at de båtene som lå på utsiden av startlinjen drev forbi, og de rakk aldri å komme opp og over linjen før de foreskrevne 15 minuttene man hadde på å krysse startlinjen etter startsignalet hadde gått, var utløpt.

FAVORITTER RØK UT. Blant dem som led denne ublide skjebnen var fjorårets over all-vinner Kristian Bekkenes og klassevinnerne Karl Otto Book og Frode Rønning.

Deretter kom vinden og de 4-6 m/sekundene som var varslet.

– Da ble det en flott seilas og det var perfekte forhold for singlehandedseilas, sier Magne Aalen i Bergens Seilforening.

KAMP OM SEIEREN. Det ble seilt i tre klasser og det skulle vise seg at de tre klassevinnerne også kjempet hardt om over all-seieren. Den aller beste singlehanded-seileren ble Bjørnar Stald fra Ran Seilforening, som med sin CB 33 var 1 minutt og 58 sekunder foran Finn Espeseth fra Askøy Seilforening. Han seilte sin Maxi 1050 GLEDEN.

Og, bare 32 sekunder var det ned til den tredje klassevinneren, Jan Hjellestad fra Bergens Seilforening. Han seilte en Hanse 430e med LYS-tall 1,32, og vant med det LYS-klassen over 1,24. Stald vant LYS-klassen uten spinnaker, mens Espeseth var best i klassen under LYS 1,24.

Se komplett resultatliste.

Alle båtene hadde tracking-utstyr om bord, og hele regattaen kan gjennoppleves her på Internett.

Se også regattaens egen regattaside for mer informasjon.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen