ORCi NM

Tønsberg Seilforening har korrigert resultatene for NM i ORCi

Tønsberg Seilforening har korrigert resultatene for NM i ORCi

Publisert Sist oppdatert

XANTHIPPE og Jan Henrik Bryde ble sent i går urettmessig kåret til Norgesmestre i ORCi og fikk utdelt gullmedaljen rundt halsen. Sølvvinnerne ble WOLFPACK etterfulgt av XEFFECT på bronseplassen.

TIL AVKLARING HOS NSF. Det ble i etterkant påpekt at i henhold til NSF sine regler for åpne NM har kåringen av førsteplassen blitt feil i motsetning til hvilke regler for utregning som regattakontoret benyttet. Regattasjef Sandra Hjertås har arbeidet med å få en avklaring rundt tolkingen av NM regel 4.2 og har i den forbindelse vært i kontakt med NSF. Peter Larsen hos NSF har bistått regattasjefen i å fremskaffe korrekte tolkninger av lovverket. Arrangøren har kunnet selv rette opp i sine feil. Noe de nå også har gjort.

Tønsberg Seilforening har begått en arrangørfeil ved at vi tolket NM regel 4.2 feilaktig. Dette medførte at feil vinner ble kåret som Norgesmester i går ettermiddag. Dette beklager vi på det sterkeste. -forteller Hjertås til alle deltakerne av NM i ORCi 2011.

WOLFPACK BLIR GULLVINNERE. Gullet går dermed til WOLFPACK med skipper Thomas Nilsson med mannskap. Jan Henrik Bryde og hans mannskap i XANTHIPPE tar sporty imot sølvmedaljen, mens bronseplassen fremdeles går til Thomas Oksmo og teamet i XEFFECT.

UHELDIG FEIL. Det er svært uheldig at dette skjer. Spesielt uheldig er det jo med tanke på at arrangementet i seg selv har vært vellykket og at Tønsberg Seilforening har fått skryt fra deltakerne for både regattagjennomføringen, seilerfesten og kjøkkenets innsats.

Sandra Hjertås gratulerer til de rettmessige vinnerne og takker alle seilerne for denne gang.

Den korrekte resultatlisten for NM finner dere her

Resultater overall finnes her