Søk i arkivet

Sesongavslutning i HoltekilenHøstcup med stor Finnjolle-klasse

Bærum Høstcup kan skilte med noe så uvanlig som en stor Finnjolle-klasse.

Bærum Høstcup har i en årrekke markert slutten på den «offisielle» regattasesongen i Oslofjorden. Det blir seilt på Holtekilen og det blir seilt om store pokaler. Det er mye tradisjon i Bærum Høstcup, derfor har det også gjerne vært mange tradisjonsrike klasser som har stilt til start. For ikke mange år siden var for eksempel OK-jollen, som man ellers sjelden ser på en regattabane, en respektabel klasse i Bærum Høstcup.

STOR FINNJOLLE-KLASSE. I år er det Finnjolle-klassen som ser ut til å blomstre sammen med høstfargene i Holtekilen. Foreløpig er syv båter påmeldt, men Tom Skjønberg i Bærum Seilforening kan fortelle til SEILmagasinet at de kanskje blir flere.

– Vi håper på en dansk deltager og kanskje to jolleseilere fra Bergen. Kan hende kommer det flere fra Sverige også, sier han.

UNGT STJERNESKUDD. I spissen for de norske seilerne stiller det unge stjerneskuddet Anders Pedersen fra Drøbaksund som kan skilte med pall-plasseringer i både svensk og dansk Finnjolle-mesterskap i år. De øvrige seilerne på deltagerlisten er av eldre herkomst, blant annet den tidligere OL-deltageren Tom Skjønberg, som forsvarte Norges farger på Ontariosjøen i 1976.

COME BACK. I de siste to årene har han gjenopptatt Finnjolle-seilingen, og nylig vant han en tradisjonsrik regatta i Karlstad i Sverige som kalles Punch Cup.

– Det er en regatta der alle deltar i lånte Finnjoller som er rigget med dacronseil og aluminiumrigg. Vi var 25 seilere og arrangøren stilte med 10 båter som vi seilte med i heat. Der var det flere tidligere OL-seilere med og den svenske mesteren i Laser, forteller Tom Skjønberg, som tilslutt vant det hele.

Noe som han er like fornøyd med som han er overrasket over at han klarte.

TO ÅR. – Det er nok ikke bare å sette seg i en Finnjolle og tro at man har de gamle refleksene i ryggmargen. Først nå etter å ha gjenopptatt Finnjolle-seiling de siste to årene begynner jeg å få til rulleslagene, sier Skjønberg.

Det jobbes i det skjulte med å få fart på Finnjolle-klassen i Norge igjen og en av drivkreftene er Stein Førland fra Moss, som også stiller til start i Bærum Høstcup. Det kommer også seilere fra Molde og Stavanger.

MANGE JOLLEKLASSER. Bærum Høstcup har også de vanlige jolleklassene på programmet, og per i dag teller påmeldingen 2 båter i 29er, 2 i Europajolle, tilsammen 21 Optimister, 8 RS Feva, 4 Sniper, 2 Zoom8 og altså 7 Finnjoller.

Påmeldingsfristen løper ut 13. oktober (etteranmelding mot høyere startkontingent frem til 15. oktober). Påmelding og informasjon om regattaen finner du på Bærum Høstcups egen nettside.

https://www.seilmagasinet.no/?regatta=440

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen