SOLO i Transat Jacques Vabre

Hvorfor dette – SOLO?

Hvorfor dette – SOLO?

Hvorfor i all verden seiler SOLO slik?

Rune Aasberg og Simen Løvgren er inne i det siste drøye døgnet av sitt eventyr i Transat Jacques Vabre, og i en situasjon der de kjemper om 3. plassen, kan man lure på hvorfor i all verden de seiler med kurs nordvestover?

Vel, svaret gir de selv i en Epost til SEILmagasinet:

– Dersom noen lurer på hva vi holder på med nå, så er vi omringet av squalls. De bringer oss i alle retninger med forskjellige vinder fra 0 til 30 knop. Et sant lite mareritt. Bare følg med så finner dere ut om vi finner ut av dette. Fokus for oss nå er KUN å komme oss gjennom dette. Vi ser ikke på verken 40 DEGREES eller de bak.

MINDRE VIND? Om vi ser på 40 DEGREES derimot, kan det se ut som om de er kommet inn i et område med mindre vind. Farten er i følge siste oppdatering kl 1900 UTC sunket til 7,2 knop, mot SOLOs 9,6 knop. Vindpilene fra gribfilen kan bekrefte det samme.

Så selv om det er litt rock’n roll for Rune og Simen nå, kan det bidra til å holde dem i vinden (som de åpenbart har nok av foreløpig).

NR. 2 I MÅL. Andre båt er gått i mål:

ERDF - DES PIEDS ET DES MAINS med Damien Seguin og Yoann Richomme fra Frankrike kom i mål kl 18:08 UTC – og de får med det en utseilt tid på 22 døgn, 3 timer, 8 minutter og 26 sekunder. I rett distanse gir det en gjennomsnittshastighet på 8,91 knop. Loggen viser imidlertid at de har seilt 5445 n mil – og da blir gjennomsnittet i praksis 10,25 knop.