ISAF-VM Perth, Australia

Lyn og torden ga seilstopp

Lyn og torden ga seilstopp

I dag ble det venting på land for de norske seilerne i Perth.

Publisert Sist oppdatert

Den fjerde dagen, den andre for de norske seilerne, ble litt vanskelig for regattaarrangørene i Perth. Lyn og torden satte en stopper for seilingen.

Sent tirsdag australiatid, kunngjorde regattakomiteen at alle seilasene skal starte tidligere i morgen, onsdag 7. desember. Regattasjef, Skip Lissiman, forteller i en pressemelding at de håper værforholdene vil tillate en ekstra seilas i morgen for alle klasser.

– Sikkerheten var vår bekymring i dag, forteller Lissiman i pressemeldingen.

– Tordenværet representerte en for stor fare for seilere på vannet.

De norske seilerne startet i går med forsiktige resultater. Ifølge Norges Seilforbund hadde våre seilere en litt vanskelig start på mesterskapet. På NSFs facebook-sider skriver seilforbundet dette om gårsdagen:

«En litt tøff start med 720 for hele laget... To gule flagg i Laser Radial, og en kollisjon på brett gjorde at alle jentene våre ble svimle første dagen. Men det er OL-kval som er målet, og vi jobber videre....»

Våre tre klasser som er i ilden nå, RS:X kvinner, Laser Radial og Finnjolle seiler alle i to felt. Derfor gir for eksempel finnjolleseiler Anders Pedersens to 29. plasser en 58. plass på listene.

Du kan følge VM i Perth her. Perth ligger syv timer foran oss på klokken.