Watski Skagerrak TwoStar 2012

Tre nasjoner på deltagerlisten

Tre nasjoner på deltagerlisten

Tre nasjoner er allerede representert i Watski Skagerrak TwoStar.

Publisert Sist oppdatert

Påmeldingstakten til Watski Skagerrak TwoStar har denne gangen langt fra vært så høy som tidligere, men aldri før har seilere fra tre nasjoner vært representert på et så tidlig stadium. Seilere fra Sverige og Danmark er kommet inn på listen, og begge lag har vært med tidligere.

FRA DANMARK. Jens og Tina Thuesen fra Danmark vil i 2012 delta i sin 6. utgave av Watski Skagerrak TwoStar, og de er dermed blant de aller mest trofaste deltagerne enten de kommer fra Norge eller utlandet. Det danske paret seiler også den eneste flerskrogbåten som til nå er påmeldt.

FRA SVERIGE. Anders Dahlsjø og Jimmy Hellberg fra Sverige deltar for andre gang i sin Dominant 105. De deltok også i 2010, og de kommer nå tilbake i 2012.

Kun to lag er foreløpig påmeldt i nyskapningen Watski TwoStar Rally, mens hele 31 lag foreløpig har valgt den tradisjonelle Skagerrak-banen.

IVRIGE ELAN-SEILERE. Seilere av båtmerket Elan har vært de ivrigste til å melde seg på. Av de 33 båtene er 8 av dem av denne typen. Det er nærmere en firedel av samtlige båter! Tre av dem er av den nye Elan 350, tre andre er Elan 37.

To av fjorårets vinnere er påmeldt ogv er klare til å forsvare seieren sin.

FORSVARERE. Robert Myhrer fra Bundefjorden vant i fjor med sin Dufour 34 sammen med Kjell Petter Bruun. I 2012 skal han ha med seg Kjetil Kragset fra KNS.

Lars Petter Karlsen fra arrangørforeningen Fredrikstad har også bestemt seg for å forsvare plassen på toppen av sin klasse. I fjor seilte han Elan 410en NICOLINE sammen med Truls Olsen. I 2012 blir Vidar Moe makkeren til Karlsen. Moe har tidligere vunnet Hankø OneStar over all.

FRA VESTLANDET. Blant de påmeldte så lang er også en båt som tar turen helt fra Vestlandet. Det er Bernt Svendsen fra Askøy Seilforening. I 2011 ble han nummer tre på listen over Årets Shothandedseilere takket være sin solide innsats i regattaer både på Øst- og Vestlandet. Hvem han skal seile sammen med i Grand Soleil 45 SIROCCO III i 2012 er ennå ikke bestemt.

På deltagerlisten finner vi også en bpåt fra en av landets innlandsforeninger. Stian Henriksen fra Randsfjorden Seilforening stiller til start i en Sun Fast 3200.

Mer informasjon og påmelding finner du Watski Skagerrak TwoStars nettside.