ISAF-VM Perth, Australia

Jury-avgjørelse i Perth

Jury-avgjørelse i Perth

Oppdatert klokka 1514: TEAM LODESTAR ligger på en niendeplass i Perth.

Publisert Sist oppdatert

Etter seks seilaser ligger nå TEAM LODESTAR på den 8. nasjonsplassen til London-OL. Starfeltet sloss om 11 plasser i denne omgangen.

Dagen i går ble litt delt for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen. Den startet fantastisk med en 1. plass og senere en 13. plass. Men en situasjon hvor det norske laget kolliderer med en amerikaner, endte med disk og 42 poeng i den siste seilasen.

– Gutta krasjet og tok straffen sin. Jeg vil anta at de tapte en 3. eller 4. plass på dét. I det løpet ble de 13, men da vi kom på land snakket vi med amerikaneren som fortalte at han ville søke redress, men han ville ikke protestere mot det norske laget, forteller trener Thomas Guttormsen til SEILmagasinet.

– Men så viser det seg at dommeren disket oss uten høring, fortsetter han, på en dårlig telefonlinje fra Australia.

Dermed har det norske laget bedt om reåpning av den saken og da SEILmagasinet snakker med Guttormsen var Melleby på vei til juryrommet. Resultatet av det møtet får vi vite om et par timer. Uansett, om juryen vil gjøre om dommeravgjørelsen vil laget få en tellende 13. plass og stryke den andre seilasen, en 27. plass.

Siste: På jurymøte ble det bestemt at juryen opprettholder sin avgjørelse. TEAM LODESTAR blir dermed stående med DSQ i seilas nummer fire.

I dag åpnet gutta med en 10. plass og fortsatte med en niende. Guttormsen er fornøyd med prestasjonene:

– Jeg synes de seiler svært bra. De er avslappet og stressnivået er ikke for høyt. I tillegg er de i svært, svært bra fysisk form. Faktisk fortalte de i går at de hadde overskudd igjen etter en lang dag på vannet, sier trener Guttormsen.

– Her er det fortsatt mye som kan skje. Vi har fem seilaser igjen og vi jobber videre med lave skuldre. Den nye båten er veldig bra og jeg tror vi klatrer flere plasser på listene før vi er ferdige i Perth, avslutter Guttormsen.

LASER STANDARD. Laser-seilerne Mathias Mollatt og Kristian Ruth får det derimot ikke helt til i Perth. Mollatt er best av de to og ligger på en 80. plass. Ruth startet mesterskapet med en OCS og etter fire seilte seilaser ligger han som 102 på listene.

For å nasjonskvalifisere Norge i Laser må de plassere seg innfor de 35 beste nasjonene.

Sebastian Wang-Hansen er også i aksjon i Perth og i RS:X-klassen ligger han nå som nummer 33. med serien 10-24-21-17.

Du finner resultater her.