IMOCA-VM; Transat B to B

I mål før stormen

I mål før stormen

Mållinjen i atlanterhavsregattaen Transat B to B er blitt flyttet. For at båtene skulle komme i mål før en annonsert storm.

Publisert Sist oppdatert

Seks båter av typen Open 60 dro for snaue to uker siden ut fra Saint Barthelemy i Karibia med kurs for Frankrike. Regattaen teller med i IMOCA-klassens VM.

Målgang skulle vært i Lorient i Frankrike, men fordi det er varslet storm i Biskaya, valgte arrangørene å flytte mållinjen til farvannet utenfor Portugal.

I natt gikk første båt i mål, franskmannen Francois Gabart i båten MACIF. Rune Aasberg og Simen Løvgren ble godt kjent med franskmannen i forbindelse med deres deltagelse i Transat Jacques Vabre, ikke minst fordi Gabart har fransk kone.

Simen Løvgren har sendt SEILmagasinet denne lille epistelen om B to B:

MACIF med Francois Gabart, kom i mål 15.12 kl. 00:11:30 fransk tid og vant den veldig utfordrende solo-regattaen for IMOCA 60-båter som ble seilt fra Saint Barthelemy i Karibia og som skulle vært seilt til Lorient i Frankrike. Men fordi det var meldinger om storm i Biscaya og deler av Atlanteren ble det lagd en målgang ute i havet vest av Portugal.

Francois har ligget i tet under hele seilasen og hatt en jevn avstand på 60 til 70 nautisk mil på BANQUE POPULAIRE med Armel Le Cleach. Francois brukte 9 døgn, 9 timer, 11 minutter og 30 sekunder på seilasen.

Etter MACIF er ytterligere tre båter nå kommet i mål. Armel Le Cleach i BANQUE POPULAIRE ble nummer to, Vincent Riou i PRB nummer tre og Mike Golding i GAMESA nummer fire.