Hvem er tidenes NM-seiler?

Kong Harald 1970-årenes seiler

Kong Harald 1970-årenes seiler

Kong Harald og mannskapet hans, Eirik Johannessen, var 1970-årens mestvinnende NM-seilere.

Publisert Sist oppdatert

I nyeste utgave av SEILmagasinet; nr. 10 som er i salg nå, har bladet innledet en stor serie som tar mål av seg til å finne ut hvem som er tidenes NM-seiler – fra Norges Seilforbund ble etablert i 1970 og frem til i dag. I den første utgaven legges 1970-tallet under lupen, og etter å ha grasket tilgjengelig informasjon om 1970-årenes NM, er det kong Harald og Eirik Johannessen som fremstår som tiårets store seilere.

SYV GULL. De to seilerne kan skilte med hele syv NM-gull; seks av dem i Soling og det syvende i Yngling. I tillegg fikk de to hengt et sett sølvmedaljer og ditto bronsemedaljer over skuldrene i det tiåret.

Tredje best i 1970-årene var kongens tredje mannskap, Rolf Lund, som ikke deltok i Yngling-NMet, og som derved har en gullmedalje mindre enn kong Harald og Eirik Johannessen.

MANGE KLASSER OG MEDALJER. Tredjeplassen delte Lund med Erik G. Braathen. Han vant NM-medaljer i hele fire forskjellige klasser på 1970-tallet; Trapez, Laser, 470 og Yngling.  Det ble fem gull; to i Trapez, to i Laser og en i Yngling, fire sølv; to i 470, en i Yngling og en i Laser og to bronsemedaljer; en i 470 og en i Laser.

Alle de fire beste seilerne på 1970-tallet seilte for KNS.

Listen over de 100 beste seilerne på 1970-tallet finner du i nyeste utgave av SEILmagasinet.

TRENGER HJELP.  Resultatlistene fra 1970-tallet er svært mangelfulle, og selv om SEILmagasinet har klart å lete frem flesteparten av dem, er det fortsatt mange hull. Hvilke resultater og navn som mangler er listet opp i bladet, som ber leserne om bistand og hjelp til å kunne gjøre oversikten enda mer komplett enn hva den er per i dag.

Har du lest SEILmagasinet nr. 10 og sitter inne med resultater og navn som etterlyses, er det mer enn ønskelig at du sender dem til redaksjonen i SEILmagasinet.

HVEM BLIR 1980-TALLETS SEILER? I SEILmagasinet nr. 2 i 2012 bringer vi en oversikt over 1980-tallets beste seilere. Hvem som blir aller best, røper vi i den utgaven – samtidig som vi bringer en foreløpig sammenlagtliste over 1970- og 1980-tallets 100 beste seilere.

Innen sommeren 2012 er over oss, vil vi avsløre hvem som blir tidenes beste-NM-seiler!