2012 IFDS World Championship

TEAM SONAR i toppen

TEAM SONAR i toppen

Etter tre seilaser ligger TEAM SONAR på en 2. plass i VM.

Publisert Sist oppdatert

Med serien 4-4-2 ligger nå Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen på en 2. plass i VM, som seiles i amerikanske Charlotte Harbor.

– De to første racene skulle egentlig vært gjennomført i går, men det var ingen vind, og i stedet ble det gjennomført tre race i dag. (i går, journ. anm.) Den norske Sonaren fikk to dårlige starter i de to første racene, men klarte å hente seg bra inn på båtene foran og ble nummer fire i mål. I det siste racet var starten bedre og laget holdt seg oppe blant de tre første båtene hele racet, skriver TEAM SONAR i en pressemelding.

– Det var til slutt den franske Sonaren som trakk det lengste strådet, mens den norske Sonaren tok andreplassen. Sammenlagt ligger Norge på andreplass etter første dag med lik poengsum som førsteplassen, og det er få poeng som skiller båtene i toppen. Det har vært bra med vind i dag, men værmeldingen melder mindre vind resten av uken, avslutter Sonar-laget.

2.4MR. Bjørnar Erikstad har åpnet mesterskapet litt mer beskjedent og ligger på en 11. plass. Fem seilaser er gjennomført og serien ser slik ut: OCS-7-3-6-13.

– Vi hadde to seilaser til i dag. I mellom seilasene gikk en del på min fokkebom i stykker. Vi fikk gjort midlertidig reparasjon på sjøen, men jeg fikk ikke full mulighet til trimming. Jeg seilte bra, spesielt i race 2 og ble 6. I dagens siste race var jeg litt for utålmodig og valgte  feil banehalvdel midtveis. Seilte meg ned fra en 4-5.plass til 13. plass på det valget. Ligger pr nå 11. Mye kan fortsatt skje, det er mange muligheter, skriver Bjørnar Erikstad på sine nettsider.