Seilmakeren Doublehanded 2012

Nederlandsk utfordrer i vestlandskjærgården

Nederlandsk utfordrer i vestlandskjærgården

Seilmakeren Doublehanded har den første utenlandske båten båten på deltagerlisten.

Publisert Sist oppdatert

Dick Koopmans og Jaap Russchen fra Nederland har valgt å ta hele veien til Askøy i Bergen for å utfordre de norske shorthandedseilerne i deres egen lekegrind. Dick Koopmans er båtdesigner og stiller med sin egentegnede 35-foter, Koopmans 35, som bærer navnet JAGER. Med den har Dick Koopmans blant annet seilt Ostar over Atlanterhavet.

Også en annen båt av de til nå 18 påmeldte båtene til Seilmakeren Doublehanded har utenlandsk seilnummer, men seilerne om bord er norske som noen. Eirik  og Fredrik Rosenberg fra Bergens Seilforening bemanner en Mumm 30 med AUS (Australia) 7151 i seilet.

FØRSTE FRA ØSTLANDET. Den første båten fra Østlandet er også på plass på deltagerlisten i Vestlandets største shorthandedregatta. Lars Petter Karlsen og Vidar Moe fra Fredrikstad har begge deltatt tidligere, og Karlsen har tidligere uttalt at regattaen i Vestlandets skjærgård er en av hans absolutte favoritter.

18 båter påmeldt er foreløpig langt unna målet arrangøren, Askøy Seilforening, har satt seg. 100 båter pluss er målet, og det er ennå lenge igjen til regattaen starter; 24. mai.

Med en nederlandsk båt på startlinjen viser i alle fall regattaen at den har internasjonal interesse – og det bør kunne anspore vestlendingene.