37 båter

Rekordmange båter i Isbjørnseilasen

Rekordmange båter i Isbjørnseilasen

37 påmeldte båter er rekord i Isbjørnseilasen. Og ennå er det vinter; vi skriver medio mars. Regattaen går kommende lørdag – 17. mars..

Publisert Sist oppdatert

Årets Isbjørnseilas har 37 påmeldte båter og det er trolig rekorddeltagelse i denne vinterseilasen. Det ville også være et pent tall dersom regattaen hadde foregått midt i sommersesongen.

– Spesielt gledelig er det at vi for første gang har seks Melges 24 på startlinjen, heter det i en pressemelding fra Bergens Seilforening, som arrangerer Isbjørnseilasen.

ØKT MARKEDSFØRING. – Regattaen har riktignok tatt seg opp de siste årene og hatt +/-30 båter på påmeldingslisten, etter i mange år å ha ligget på omtrent det halve deltagerantallet. Vi har gjort seilasen mer sosial med både felles frokost og seilerfest med middag de siste årene og lagt mer vekt på markedsføring av dette første vårtegnet for Tur&Hav i Bergens Seilforening. Det ser ut til å ha hjulpet på interessen, sier Jan Hjellestad.

Regattaen har benyttet SEILmagsinets påmeldingssystem.



Hele åtte foreninger – fra Haugesund (2 båter) i syd til Nordhordland (4) i nord – er representert. Bergensområdets kanskje mest aktive forening på T&H-fronten, Askøy Seilforening, mønstrer åtte båter. 


SUKSESS FOR NORSTEAM. – Selv om det kanskje bare skulle mangle, er det gledelig å se at 12 BS-båter kaster loss, og det er fire flere båter enn i fjor, registrerer Hjellestad.

Det nye i år er at Melges 24 deltar som entypeklasse på egen pølsebane på Raunefjorden.

– Det er fantastisk at det ser ut som det er mulighet for at Melges kan bli etablert som egen klasse i Bergen. Det vil i så fall være en fjær i hatten for NSFs NORSTEAM-prosjekt, heter det i pressemeldingen.

Bergens Seilforening håper at den gode påmeldingen er et godt tegn på at regattadeltagelsen er på vei opp igjen, i deres egne regattaer, men også i alle andre.