Helly Hansen Skagen Race

Norges lengste 17. mai-tog

Norges lengste 17. mai-tog

Årets Helly Hansen Skagen Race kolliderer i år med 17. mai, men Bærum Seilforening satser på å lage Norges lengste 17. mai-tog!

Publisert Sist oppdatert

Av og til skjer det når man skal følge en tradisjon. Helly Hansen Skagen Race har alltid startet om kvelden onsdag før Kristi Himmelfartsdag. I år er Kristi Himmelfartsdag og 17. mai sammenfallende.

– Det har skjedd en gang før, og da hadde vi et frafall på ca. 30%, sier Vidar Utne i i arrangørforeningen Bærum, som i stedet velger å ha en offensiv holdning til utfordringen:

NORGES LENGSTE. – La oss heller sammen satse på å få til en flott markering av nasjonaldagen ved å lage Norges lengste 17. mai-tog nedover svenskekysten og over til Danmark.

Han forteller at Helly Hansen Skagen Race-komiteen har diskutert en fyltting av arrangementet nøye og at de har snakket med mange tidligere deltagere og vurdert deres anbefalinger:

BESTE LØSNING. – Vi har vurdert de arangementsmessige konsekvensene ved å flytte tidspunktet; til torsdag kveld, fredag morgen og fredag kveld. Alle alternativene vil ha fordeler og ulemper, men alt i alt har vi vurdert at start onsdag kveld er det som gir flest mulig seilere en mulighet for en best mulig regatta – sportslig og sosialt.

Det blir med andre ord start i Helly Hansen Skagen Race onsdag 16. mai – og mandag 26. mai åpner påmeldingen. Påmeldingen vil du finne vi terminlisten eller direkte til regattaens nettside som åpnes i SEILmagasinets påmeldingssystem mandag.

PÅMELDINGSPREMIER. – Alle som melder seg på den første uken, fra mandag 26. mars til og med søndag 1. april er med på trekkingen av ett fullt Helly Hansen Skagen seilsett (jakke og bukse), en Helly Hansen Inflatable Racing Vest og et sett med Helly Hansen Sail Power Sko, forteller Utne.

Starten på regattaen går i Åsgårdstrand. Seilasen fortsetter langs svenskekysten til rundingsmerket Brofjordens Anhjörning utenfor Smögen, hvor man krysser over til målgang i Skagen.

FOR ALLE. – Helly Hansen Skagen Race passer for både erfarne regattaseilere og familie-/venne-mannskap som vil prøve sin første havseilas. Størstedelen av regattaen foregår på åpen sjø, men store deler er nær land, sier Vidar Utne i Bærum Seilforening, som avslutter:

– En viktig del av regattaen er det sosiale i Skagen etter målgang. Skagen kommune stiller med gode fasiliteter, og man får en svært sosial avslutning på regattaen i Skagen. Etter premieutdeling er det god tid til både å utforske Skagen-området og til å seile hjem til hjemmehavnen