Strålende norske resultater

Seilerpåske med gull, sølv og bronse

Norske seilere har brukt påsken til å seile hjem gode resultater. Toppen har vært Celine Therese Heruds VM-tittel i Laser 4.7.

Det var flere optimistiske uttalelser på forhånd om Celine Therese Herud sjanser i VM i Laser 4.7 i Argentina, og den 16 år gamle mossejenta levde opp til dem alle og seilte inn til VM-gull i klassen. Hun ledet mesterskapet hele veien.

Jeg var kjempenervøs og har opplevd hvor vanskelig det er å forsvare en ledelse. Men jeg er utrolig glad for at jeg greide det, sa Celine Therese Herud til Moss Avis etter at VM-gullet var et faktum.

Jeg ledet vel hver eneste dag, med unntak av en dag, og det er ikke lett å holde på den plassen når alle angriper hele tiden. Men det har vært et mesterskap med veldig varierende forhold, og det har gjort det til et rettferdig VM, utdyper hun.

SØLV I LASER RADIAL. Hermann Tomasgaard som nå seiler for KNS har brukt påsken til å seile en stor Laser-regatta i England. Blant hele 119 deltagere i Laser Radial, seilte han inn til en meget sterk 2. plass.

Nå blir skal han trene fmed seilere fra Irland, England og New Zealand i fire dager, hvoretter han skal seile det irske mesterskap før han setter kursen tilbake til Norge.

BRONSE TIL BJØRNAR ERIKSTAD. Under verdenscup-regattaen i Palma på Mallorca endte Bjørnar Erikstad på bronseplass i 2.4 mR. Det er noe av det aller beste han har prestert i klassen, og med tanke på at vi er i en OL-sesong med paralympics, har seileren fra Tønsberg grunn til å være fornøyd.

En 3. plass totalt er jeg veldig bra fornøyd med. Spesielt fornøyd er jeg med begynnelsen av regattaen og at jeg ikke hadde en dårligere plassering enn nr 10, sier han.

24 seilere dekltok i klassen.

Om ikke lenge setter han kursen sørover igjen til verdenscupregatta i Hyeres i Frankrike.

LABERT I LASER. Mens Bjørnar Erikstad var et lyspunkt på Mallorca, gikk det ikke like godt for de andre norske seilerne. Ingen av LAser-seilerne nådde gullfinalen – verken i Standard eller Radial-klassen.

Marthe Enger Eide fra Bærum kunne imidlertid glede seg over å vinne sølvfinale-feltet – noe som ga henne en 46. plass sammenlagt. Ina Berentsen Kullmann og Kristine Strandenes ble henholdsvis nr. 65 og 66 blant 89 seilere.

I Laser Standard ble Krsitian Ruth, Asker og Mathias Mollatt, Moss nummer fire og fem i sølvfinalen. Begge vant hver sin seilas i sølvfinalen, og i det store bildet ble de nr. 50 og 51. 138 seilere deltok i Laser Standard.

GODT NORSK PÅ GARDASJØEN. Tre norske seilere kom blant de 11 beste i Torbole Europe Meeting i Gardasjøen. Best av dem var Nicholas Fadler Martinsen fra Soon på 8. plass.

Ialt deltok 12 norske seilere og de hadde massiv konkurranse; hele 161 Europajolleseilere stilte til start. Forholdene var friske og det norske laget, som bestod både av erfarne og ferske seilere i klassen, fikk god mesterskapstrening i et stort felt.

Bak Nicholas Fadler Martinsen plasserte Håvard Katle Fjon fra Stavanger seg på 9. plass og Endre Nordstran fra Bærum seg på 11. plass.

NORSK I TOPPEN I J/80. I den tradisjonesrike og store, franske påskeregattaen i La Trinite Sur-Mer seiler Jørgen Beyer Strømquist om bord i en svensk J/80, og etter fem seilaser ligger laget på 7. plass med serien 12,3,10,2 og BFD.

– Vi ble flagget av i siste løpet og det var synd for vi ble nr. 6 i mål. Det var også to race til i dag som begge ble annulert. Den ene ledet vi og den andre la vi cirka fem, forteller Jørgen Beyer Strømquist til SEILmagasinet.

Hele 120 J/80er deltar i klassen. Regattaen avsluttes 2. påskedag.