29er:

Bredde og topp samles i Moss

Bredde og topp samles i Moss

14 stk 29ere deltar på helgen samling i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Samlingen i Moss er et samarbeid mellom 29er-klubben i Norge og KNS.

Syv klubber er representert på samlingen, og trenere vil være den danske 49er-seileren Simon Toft Nielsen og Sivert Denneche, 29er-trener i KNS. I januar ble Simon Toft Nielsen sammen med broren Emil rangert som nr. 1 på ISAFs 49er World Ranking, men seks måneder før valgte de å legge opp.

Simon har på forhånd sendt ut «hjemmelekser» til alle seilerne – hovedtemaet er kommunikasjon i båten og samarbeidet mellom rormann og gast.

Klasseklubben rapporterer at rekrutteringen til 29er-klassen er meget bra ved inngangen til årets sesong. En rekke Optimst-, Zoom8- og RS Feva-seilere har tatt steget inn i en 29er og med en ny OL-skiff for kvinner i 2016, tror klasseklubben det er svært sannsynlig at veksten i klassen vil fortsette – særlig på jentesiden.

– Hele syv klubber landet rundt samlere nå 23 aktive 29ere. Vårt mål er å vokse klassen til 100 aktive seilere og 50 båter,  sier leder i 29er klubben, Karl-Christian Agerup.

– Vår største utfordring er tilgang på gode trenere og treningsbåter i klubbene, men dette satser vi på å gjøre noe med sammen med NSF i årene som kommer, sier Agerup.

– I tillegg til å seile en kul og fartsfylt båt har vi en super miljø som alle er velkommen til delta i. I år  har vi også tatt initiativ til å ha en egen trener tilgjengelig på NC-er’er og NM for seilere kommer fra små miljøer i hjemmeklubbene, avslutter Agerup.