Søk i arkivet

Oslofjorden Rundt 2012Tøffe tak i frisk vind

Den som trodde Indre Oslofjord kun byr på frøkenforhold, tok grundig feil under årets Oslofjorden Rundt.

Hele 71 båter var påmeldt til Oslofjorden Rundt anno 2012, og begge dager – både fredag kveld og lørdag formiddag – ble deltagerne velsignet med friske og utfordrende forhold. Noe i overkant syntes til og med noen; to båter mistet masten i løpet av seilasens gang.

KVELDSSEILAS. Shorthandedseilerne innledet det hele fredag kveld da over 40 båter stakk avsted inn i vårkvelden og -natten i en frisk, ustabil og utfordrende vind. 25 av lagene hadde bestemt seg for å seile shorthanded både fredag og lørdag, mens de resterende valgte å ta med fullt mannskap i lørdagens seilas.

Per Ottar Skaaret og Christen With fra Asker i X-50en JOKERMAN var beste over all og i den største LYS-klassen fredag kveld, mens Stein Thorstensen og Etienne Cornu Thenard fra KNS var rasket av dem som seilte i båter med LYS-tall 1,24 eller mindre. Se seilte en Sun Fast 32i som har navnet IL TEMPORALE.

CLOSE RACE. Kampen om sammenlagt-seieren i denne klassen skulle komme til å bli svært hard, og det var ikke IL TEMPORALE, men to andre lag som skulle komme i hovedrollen. Susan Penty og Tonje Edland fra Asker var regattaens eneste rene jentelag, og de seilte seg inn til en 3. plass fredag kveld. På plassen bak dem kom Anne og Arild Heldal fra Røyken.

Lørdag var rollene snudd om; da vant ekteparet Heldal foran jentelaget fra Asker, men seiersmarginen var knappest mulig: Ett sekund! Penty/Edland seilte i en Dufour 34 (SQUARE PANTS), mens Heldal-duoen seilte i sin etter hvert velkjente Hansson 31 (FRØKNA), som de i fjor vant over all med i Bohusracet i Sverige. Slik sett kan man jo si at det i realiteten var «frøken-forhold» i Oslofjorden denne dagen…

ELAN-SEIER. I den største LYS-klassen gikk duoen klarte ikke Skaaret/With å følge opp seieren fra fredagskvelden. Derimot gjorde Niclas Fure (KNS) og Are Quale (Ullern) sakene sine etter boka i sin Elan 37 (TEAM EUREKA) og vant sammenlagt med en 3. og 1. plass. Bak fulgte meritterte Rune Aasberg (Bundefjorden) og Simen Løvgren (Asker) i sin Class 40 SOLO (2. og 3. plass), mens Skaaret/With til sutt endte på 3. plass med 1. og 4. plass i protokollen.

FYLDIGE KLASSER. To fyldige LYS-klasser med båter bemannet med fullt mannskap fylte Oslofjorden med seil lørdag. Her gikk skillet i klasseinndelingen mellom båter med LYS-tall 1,28 og 1,29, og blant dem som hadde 1,28 eller mindre i LYS-tall var det X-99en XESS med Jon Håvard Loge fra Bærum som skipper som stakk av med seieren. De vant med knapp marging – bare fire sekunder – på Frode Gunnestad fra Oslo, som for øvrig seilte shorthanded fredag kveld. Gunnestad seiler Expressen SPRØYT.

Et snaut minutt etter de to i tet fulgte Trond Gundersen fra Asker i First 31.7en JOY IV.

BUNDEFJORDEN-SEIER. Seierherren i den største klassen kom fra Bundefjorden, og det var klassens aller raskeste båt som også klarte å seile opp sitt spenstige måltall på hele 1,50. Vi snakker om GP 42en AL CAPONE, der skipper om bord er Christian von Trepka. Og med referanse til marginene i de allerede nevnte klassene var seieren suveren; over ni minutter foran FORTITUDE (First 40.7) med Erling B. Skallerud fra Asker som skipper. Tredjeplassen tok Tore Kandahl (Asker) med Landmark 43en DESTIN.

DEBUT. Hvordan det gikk Anne Grete Eidsvig (Kjell Inge Røkkes kone) som debuterte med Brenta 42en REN GLEDE? Det ble en 18. plass i hennes første møte med det norske regattamiljøet.

Du finner komplette resultatlister på Asker Seilforenings hjemmesider.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen